Alegeri anticipate în Israel. Netanyahu îşi face campanie afişându-se alături de Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Donald Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu îl foloseşte pe Vladimir Putin într-o campanie electorală.

Un afiş cu premierul israelian dând mâna cu preşedintele rus sub sloganul „Netanyahu, într-o ligă diferită“ a captat atenţia duminică la Tel Aviv, scrie Times of Israel.

Afişul respectiv a fost văzut iniţial la sediul Likud, partidul lui Netanyahu.

Nu se ştie dacă liderul de la Kremlin a dat curs implicării sale în campania din Israel, dar acest afiş aduce aminte de unul similar cu preşedintele american Donald Trump folosit de Netanyahu înainte de alegerile legislative din 9 aprilie.

Potrivit Times of Israel, Netanyahu încearcă astfel de câştige obţină o parte importantă din cele 770.000 de voturi asigurate de israelienii originari din fosta Uniune Sovietică, adică peste 12% din electorat. Până acum, Likud putea miza pe aceste voturi datorită alianţei cu partidul Yisrael Beiteinu, al lui Avigdor Liberman, un om politic de dreapta născut pe 5 iunie 1958 la Chişinău, la acea vreme aflat în componenţa Uniunii Sovietice. Ori Likud a pierdut sprijinul Yisrael Beiteinu după alegerile legislative din 9 aprilie, fapt ce nu i-a mai permis lui Netanyahu să formeze un nou cabinet. Noile alegeri legislative sunt prevăzute să aibă loc la 17 septembrie.

Imagine indisponibilă

Colaj cu Benjamin Netanyahu făcându-şi campanie electorală alături de preşedintele american Donald Trump, premierul indian Narendra Modi şi preşedintele rus Vladimir Putin FOTO Twitter @JerusalemVow

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite