Al-Qaida în Yemen a difuzat o înregistrare video cu un ostatic american, ameninţând că îl execută

Al-Qaida în Yemen a difuzat o înregistrare video cu un ostatic american, ameninţând că îl execută

Fotoreporterul Luke Somers, în vârstă de 33 de ani, a fost răpit în septembrie 2013 la Sanaa FOTO Daily Mail

Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) ameninţă, într-o înregistrare video, cu executarea unui ostatic american, a anunţat joi Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul care apare în această înregistrare video, datată în decembrie 2014, este un fotoreporter răpit în capitala yemenită în septembrie 2013, potrivit SITE. El îşi dă numele şi vârsta, Luke Somers, 33 de ani, şi spune că a fost răpit în septembrie 2013 la Sanaa. Bărbatul cere ajutor şi afirmă că viaţa îi este în pericol.
 
În înregistrarea video, Naser ben Ali al-Ansi din cadrul AQPA ameninţă că va executa ostaticul după trei zile de la postare, dacă Statele Unite nu dau curs cerinţelor grupării. El nu precizează care sunt aceste revendicări, dar afirmă că Washingtonul le "cunoaşte".
 
"Altfel ostaticul american pe care-l deţinem va avea o soartă inevitabilă", adaugă el.
 
Yemenul este un aliat al Statelor Unite în lupta împotriva Al-Qaida. Sanaa autorizează Washingtnul să efectueze atacuri cu avioane fără pilot pe teritoriul yemenit împotriva grupării teroriste. Statele Unite consideră AQPA cea mai periculoasă aripă a reţelei Al-Qaida.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: