Al-Qaida ameninţă revista satirică Charlie Hebdo: „Dacă libertatea voastră nu respectă nicio limită, pregătiţi-vă de libertatea acţiunilor noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al-Qaida a lansat o ameninţare la adresa revistei satirice franceze Charlie Hebdo în urma reeditării caricaturilor cu profetul Mahomed cu prilejul procesului atentatului din ianuarie 2015.

Atentatul din ianuarie 2015 asupra Charlie Hebdo „nu a fost un incident punctual”, a avertizat organizaţia jihadistă, evocând faptele „fraţilor eroi Kouachi”, care au revendicat atacul terorist în numele Al-Qaida în Yemen înainte de a fi ucişi de forţele de ordine, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Pentru a marca începerea procesului în legătură cu acest atac terorist, Charlie Hebdo a publicat pe prima pagină caricaturile cu Mahomed care au transformat săptămânalul într-o ţintă a jihadiştilor.

Preşedintele francez Emmanuel Macron „a dat undă verde pentru această reeditare”, acuză Al-Qaida.

„Dacă libertatea voastră de expresie nu respectă nicio limită, pregătiţi-vă să vă confruntaţi cu libertatea acţiunilor noastre”, ameninţă organizaţia jihadistă într-o revista publicată pe 11 septembrie, la 19 ani de la atentatele din septembrie 2001.

Pe 7 ianuarie 2015, fraţii Kouachi au asasinat 11 persoane într-un atac armat asupra redacţiei Charlie Hebdo de la Paris, iar apoi au fugit şi au ucis un poliţist. A doua zi, Amedy Coulibaly, care l-a cunoscut pe Cherif Kouachi în închisoare, a ucis o poliţistă în apropiere de Paris, apoi, pe 9 ianuarie, a omorât patru bărbaţi, toţi evrei, în timpul unei luări de ostatici în magazinul Hyper Cacher, în estul Parisului. Cei trei jihadişti au fost ucişi de forţele de ordine.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite