Al doilea summit Trump-Kim, la sfârşitul lui februarie, „într-un loc care va fi anunţat ulterior”, anunţă Casa Albă

Al doilea summit Trump-Kim, la sfârşitul lui februarie, „într-un loc care va fi anunţat ulterior”, anunţă Casa Albă

Summitul din iunie dintre Kim Jong-un şi Donald Trump FOTO GETTY IMAGES

Următorul summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să aibă loc ”la sfârşitul lui februarie”, a anunţat vineri Casa Albă, fără să precizeze locul întâlnirii, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Preşedintele abia aşteaptă să îl întâlnească pe preşedintele Kim într-un loc care va fi anunţat ulterior”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Executivlui, Sarah Sanders, la finalul unei întâlniri de 90 de minute, în Biroul Oval, între Donald Trump şi mâna dreaptă a lui Kim Jong Un, Kim Yong Chol.
 
Locatarul Casei Albe a discutat cu Kim Yong Chol despre ”denuclearizare” şi al doilea summit cu Kim Jong Un, a preczat ea.
 
La 12 iunie 2018, la Singapore, primul summit între un preşedinte american în exerciţiu şi un moştenitor al dinastiei staliniste aflate la putere în Coreea de Nord a condus la un angajament al liderului nord-coreean în favoarea unei ”denuclearizări complete a peninsulei coreene”.
 
Însă, de atunci, negocieri în vederea punerii în practică a acestei promisiuni s-au împotmolit, iar progresele concrete se numără pe degetele unei mâini.
 
Potrivit unor surse diplomatice, administraţia americană este însă pregătită să pună totul pe masă, pe un teren simbolic, precum deschiderea unui birou de legătură sau printr-o declaraţie în vederea încheierii oficiale a Războiului Coreei, care a încetat, în 1953, doar cu un armistiţiu.
 
Unele dintre aceste surse apreciază că preşedintele american - care vrea un acord cu orice preţ - ar fi pregătit să renunţe la sancţiuni, fără să obţină o ”denuclearizare” totală.
 
Din această cauză, cred mai mulţi observatori, preferă Kim Jong Un să negocieze în mod direct cu el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: