Al doilea summit dintre Trump şi Kim Jong-un ar putea avea loc în Vietnam

Al doilea summit dintre Trump şi Kim Jong-un ar putea avea loc în Vietnam

FOTO EPA

Oficialii administraţiei Trump plănuiesc ca al doilea summit dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong-un să aibă loc în Vietnam, conform unor persoane familiare cu situaţia, scrie Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casa Albă a anunţat vineri că Trump se va întâlni cu Kim la sfârşitul lui februarie. Anunţul a fost făcut după o întâlnire dintre Trump şi cel mai important diplomat nord-coreean, Kim Yong Chol.

Summit-ul ar avea loc în capitala vietnameză Hanoi însă sunt luate în considerare şi alte destinaţii precum Danang, care a găzduit summit-ul Cooperării Economice Asia-Pacific în 2017 şi Ho Chi Minh.

La 12 iunie 2018, la Singapore, primul summit între un preşedinte american în exerciţiu şi un moştenitor al dinastiei staliniste aflate la putere în Coreea de Nord a condus la un angajament al liderului nord-coreean în favoarea unei ”denuclearizări complete a peninsulei coreene”.

Însă, de atunci, negocierile în vederea punerii în practică a acestei promisiuni s-au împotmolit, iar progresele concrete au fost puţine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: