Ajutoarele de urgenţă acordate în Bangladesh lucrătorilor sexuali, după ce bordelurile au fost închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Bangladesh trimite alimente şi alte ajutoare de urgenţă zecilor de mii de femei din industria sexului rămase fără mijloace de trai după ce bordelurile din ţară au fost închise în contextul pandemiei Covid-19, relatează The Guardian.

Închiderea bordelurilor din Bangladesh, o ţară sud-asiatică, ca măsură de limitare a răspândirii virusului, a lăsat fără mijloace de trai un număr estimativ de 100.000 de femei: multe dintre ele au copii pe care nu-i mai pot întreţine.

Cel mai mare bordel din ţară situat în oraşul Goalanda, districtul Rajbari din Dhaka, ca şi toate celelalte, au fost închise până pe 5 aprilie.

Deşi prostituţia este legală în Bangladesh, sunt studii care arată că mai puţin de 10% din femei care îşi câştigă existenţa în acest fel o fac în mod voluntar.

O investigaţie Observer din 2019 a arătat că mii de fete şi femei din această ţară au fost traficate pentru a lucra în bordeluri de la vârste fragede. Multe femei lucrează în industrie pentru supravieţui.

„Nu câştigăm mare lucru, doar cât să supravieţuim de pe o zi pe alta şi multe dintre noi au datorii. Ce se va întâmpla cu noi dacă lucrurile se înrăutăţesc? Ieri am avut nevoie să cumpăr mâncare, însă toţi banii mei sunt blocaţi în aplicaţii bancare online şi băncile sunt închise. Am reuşit să mă împrumut de la o prietenă, altfel aş fi avut mari probleme”, a povestit o femeie de 26 de ani, care lucrează într-un bordel de 7 ani.

Oficialii guvernamentali locali din oraşul Goalanda au anunţat că ajutoarele pentru situaţii de urgenţă constând în alimente şi bani vor fi distribuite până la sfârşitul săptămânii.

Aceştia au spus că fiecare din cele 1.800 de femei care lucrează la bordelurile din zonă va primi 30 de kilograme de orez şi aproximativ 23 de euro.

Lucrătorii sanitari de la un spital de caritate din apropierea bordelului din Goalanda, cel mai mare bordel din ţară, au atras atenţia că trebuie luate măsuri pentru a împeidica izucnirea unui focar, în condiţiile în care camerele sunt murdare, extrem de mici şi înghesuite într-un spaţiu restrâns. Mai mult, lucrătorii sexuali trăiesc şi chiar gătesc în aceeaşi încăpere minusculă în care prestează serviciile, iar multe grupuri sanitare sunt comune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite