Agenţiile de presă afiliate lui Putin şi Kim fac front comun pe tărâmul propagandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia nord-coreeană KCNA şi agenţia rusă Tass au semnat un parteneriat pentru combaterea informaţiilor contrare conţinutului lor.

KCNA şi Tass au anunţat un parteneriat anti-„fake news“, adică un acord de respingere a informaţiilor care nu corespund ideologiilor pe care le promovează.

„Vedem tot mai multe reprezentări eronate de informaţii în presă şi trebuie să contrăm răspândirea acestor «fake news-uri»“, a declarat Kim Chan-gwang, directorul KCNA.

Cu prilejul acestui acord, oficiali de la Phenian au subliniat că statul lor susţine politicile lui Vladimir Putin vizând „apărarea suveranităţii Rusiei“.

Acest parteneriat vine la scurt timp după felicitările adresate de un diplomat nord-coreean presei afiliate regimului Putin pentru „felul just şi obiectiv în care acoperă poziţiile onorabile ale Coreei de Nord în disputele dintre Washington şi Phenian“.

Coreea de Nord şi Rusia sunt două ţări care stau foarte prost în calasamentul privind libertatea presei. Potrivit organizaţiei Reporteri fără frontiere, statul nord-coreean sancţionează foarte dur consultarea presei străine indezirabile, mergând până la plasarea într-un lagăr de concentrare. În Rusia, regimul Putin încearcă să se imunizeze cu o lege numită anti-„fake news“, o lege care permite cenzurarea informaţiilor nedorite de guvern.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite