Africa de Sud. Incendiu de proporţii în parcul naţional de pe muntele Table din Cape Town. Flăcările se extind rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biblioteca Jagger a Universităţii din Cape Town a fost cuprinsă de flăcări Foto: EAP EFE
Biblioteca Jagger a Universităţii din Cape Town a fost cuprinsă de flăcări Foto: EAP EFE

Un incendiu de proporţii a izbucnit în parcul naţional de pe muntele Table din Cape Town. Mai multe clădiri ale universităţii au fost cuprinse de flăcări. Peste 120 de pompieri se luptă cu incendiul masiv şi patru elicoptere au fost mobilizate pentru a ajuta la stingerea flăcărilor, care se extind rapid din cauza vântului şi a vegetaţiei uscate.

GALERIE FOTO

Peste 120 de pompieri se luptă cu incendiul masiv şi patru elicoptere au fost mobilizate pentru a ajuta la stingerea flăcărilor. Incendiul s-a extins din cauza vântului şi se estimează că pompierii ar avea nevoie de cel puţin trei zile pentru a controla focul, situaţia fiind extrem de periculoasă, pentru că incendiul înaintează rapid din cauza vegetaţiei uscate, scrie BBC, conform Digi24. 

Departamentul de pompieri şi salvare din Cape Town a comunicat că un pompier a fost rănit şi a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Charlotte Powell, purtător de cuvânt al Centrului pentru Managementul Riscurilor la Dezastre, a declarat că locuitorii au fost avertizaţi să fie atenţi şi să evite să deschidă geamurile şi uşile, din cauza fumului şi a funinginii din aer. În acest moment, nu există niciun motiv pentru evacuare, a spus ea, dar oamenilor le-au fost transmise diverse recomandări. 

Biblioteca istorică a universităţii şi alte clădiri au fost, de asemenea, afectate, iar studenţii şi profesorii au primit ordin de a părăsi unitatea.

De asemenea, turiştilor li s-a recomandat să plece din zonă, iar şoferilor care au parcat acolo să îşi ia maşinile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite