Afganistan: Trei sferturi dintre miniştrii propuşi de preşedinte, respinşi de Parlament

Afganistan: Trei sferturi dintre miniştrii propuşi de preşedinte, respinşi de Parlament

Hamid Karzai

În Afganistan, Parlamentul s-a reunit sâmbătă pentru a supune la vot noul executiv propus de preşedintele reales Hamid Karzai. Trei sferturi dintre miniştrii nominalizaţi au fost respinşi, dar au fost aprobaţi cei din posturile-cheie, inclusiv de la Apărare şi Interne, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost acceptate propunerile pentru ministerele de interne, al apărării, educaţiei, al culturii, agriculturii şi industriei. Primii doi, susţinuţi de Occident, şi-au asigurat prin votul de sâmbătă un nou mandat.

Celelalte 17 din cele 24 de propuneri ale preşedintelui Karzai au fost respinse.

Preşedintele Afganistanului a fost învestit la 19 noiembrie pentru un al doilea mandat de cinci ani în cursul unei ceremonii desfăşurate în capitala afgană Kabul. El a depus jurământul în condiţii de securitate sporită, în prezenţa a 800 de invitaţi, printre care 300 de oficiali străini, între care preşedintele pakistanez Asif Ali Zardari şi secretarul de stat american Hillary Clinton.

Hamid Karzai a fost reales la conducerea statului în urma unui scrutin prezidenţial marcat de fraude masive în favoarea sa în primul tur, la 20 august anul trecut, şi a retragerii adversarului său, Abdullah Abdullah, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin care trebuia să aibă loc la începutul lunii noiembrie, relatează Agerpres.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările