Adevărul Live. Securitatea mondială, la punctul de răscruce: urmează un nou NATO?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sss

Donald Trump a propus extinderea NATO către ţările din Orientul Apropiat: „Da, absolut da, cred că NATO ar trebui extinsă şi ar trebui să cuprindem Orientul Apropiat”, adăugând că noua structură ar putea fi numită NATO-ME, ceea ce poate să desemneze „NATO- Middle East“ sau, ca glumă, NATO-eu, aluzie la contribuţia istorică a preşedintelui american la posibila reconfigurare a organizaţiei.

Urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Care pot fi consecinţele? Care va fi reacţia statelor membre NATO ? Sau este vorba despre o exprimare grăbită a lui Trump care a vrut, de fapt, să se refere la un statut de membru asociat oferit statelor şiite din Golf care, sub conducere saudită, să aibă posibilitatea de a strânge relaţii de cooperare cu NATO şi de a facilita schimburile şi de a apropia nivelul de educaţie de securitate?

Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, va fi prezent, în emisiunea de la ora 13.00, la Adevărul Live, într-o discuţie cu jurnalistul Cristian Unteanu, încercând o lămurire a sensurilor acestor noi dezvoltări geopolitice şi de securitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite