SUA, ameninţate de o „insulă” plutitoare din gunoaie, aruncate în ocean de tsunami-ul din 2011

SUA, ameninţate de o „insulă” plutitoare din gunoaie, aruncate în ocean de tsunami-ul din 2011

O parte din gunoaiele purtate în derivă încă din 2011

O „insulă” de gunoaie de mărimea statului Texas pluteşte în derivă pe Oceanul Pacific încă de la tsunami-ul din 2011 care a lovit Coasta de Est a Japoniei este purtată de valuri spre ţărmul continentului american. Estimată la mai mult de un milion de tone de rămăşiţe din case, bărci, mobilă, chiar şi o motocicletă, insula se află acum în nordul insulelor Hawaii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci milioane de tone de gunoaie aduse de valurile de până la zece metri înălţime ale tsunami-ului din 2011 au fost înghiţite până acum de apele Oceanului Pacific. Însă mai mult de un milion de tone continuă să plutească  şi străbat întinderea de ape înspre Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, notează ziarul „The Daily Mail”.

Primele resturi aduse de curenţi au fost descoperite în aprilie 2013 în California şi Alaska, însă specialiştii se aşteaptă la o cantitate din ce în ce mai mare de resturi.

Specialiştii oceanografi au actualizat informaţiile săptămâna trecută, şi au ajuns la concluzia că „insula” cu o suprafaţă asemănătoare statului Texas, pluteşte în nord-estul arhipelagului insulelor Hawaii.

Printre gunoaie au fost găsite bucăţi din case, resturi de mobilă şi bărci, o minge cu semnătura proprietarului lui, o motocicletă.

Zona marcată cu „+” - suprafaţă cu o concentraţie mare de gunoaie

Linia întreruptă - delimitare aproximativă a zonelor unde se găsesc resturi materiale răspândite şi zona curată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările