Şeful Pentagonului: Rusia ignoră „acţiuni criminale“ în Siria şi nu poate înlocui SUA în Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia dă dovadă de „oportunism“, ignoră „acţiunile criminale“ comise de regimul lui Bashar al-Assad în Siria şi nu poate înlocui SUA în Orientul Mijlociu, afirmă secretarul american al Apărării Jim Mattis.

Într-o intervenţie ţinută sâmbătă la „Dialogul de la Manama“, o conferinţă de securitate defăşurată anual în capitala Bahrainului, şeful Pentagonului s-a dezlănţuit la adresa Rusiei conduse de Vladimir Putin.

În opinia sa, Rusia dă dovadă de „oportunism“, ignoră „acţiuni criminale“ în Siria şi nu poate înlocui SUA în Orientul Mijlociu.

„Oportunismul Rusiei şi disponibilitatea sa de a ignora acţiunile criminale ale lui Assad împotriva propriului său popor dovedesc lipsa ei de angajament sincer faţă de cele mai elementare principii morale“, a spus Mattis în faţa participanţilor la conferinţă.

„Vreau să fie clar: prezenţa Rusiei în regiune nu poate înlocui angajamentul vechi, permanent şi transparent al SUA faţă de Orientul Mijlociu, un angajament pe care îl reiterez fără rezerve“, a subliniat el, potrivit AFP.

Jim Mattis a avut această intervenţie în aceeaşi în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, omologul său rus Vladimir Putin, şeful statului francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel se reunesc la Istanbul pentru un summit dedicat Siriei.

Mai mult de şapte ani au trecut de la izbucnirea războiului din Siria, care s-a soldat până acum cu peste 350.000 de morţi şi a dus la strămutarea a milioane de persoane.

Rusia şi-a început campania militară în teritoriul sirian în septembrie 2015, intervenind în sprijinul regimului condus de Bashar al-Assad. Această campanie a întors situaţia din teren în favoarea preşedintelui sirian. Pacea rămâne însă greu de atins.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite