Şefa diplomaţiei europene: Uniunea Europeană se opune colonizării israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate al Uniunii Europene (UE), Federica Mogherini, susţine că UE „se opune ferm” continuării colonizării în teritoriile palestiniene, refuzând însă orice „sancţiune” împotriva Israelului, potrivit unei declaraţii de luni, citată de AFP.

Federica Mogherini a ţinut prin declaraţia de luni lămurească problema privind existenţa unui document pregătitor al UE referitor la sancţiuni împotriva Israelului, după cum anunţa la sfârşitul săptămânii trecute cotidianul israelian Haaretz. 

„Nu există un plan de acest tip”, a declarat ea în cursul unei conferinţe de presă, citată de AFP. „Discuţiile noastre din prezent se axează pe modul în care să ne angajăm într-o manieră pozitivă cu Israelul şi palestinienii pentru a relansa procesul de pace, nu pe faptul de a sancţiona sau izola pe cineva”, a adăugat şefa diplomaţiei UE, citată de AFP

O poziţie a venit şi din partea ministrilor europenei de externe. Într-un comunicat publicat la încheierea reuniunii lunare de la Bruxelles, miniştrii europeni de externe au afirmat că „UE se opune ferm recentei exproprieri de terenuri în apropiere de Betleem, noilor proiecte de construcţii” şi continuării demolărilor, inclusiv proiectelor finanţate de către UE. 

În mai multe ţări europene, mai ales în Franţa, au fost tensiuni care uneori au răbufnit în acţiuni violente în ceea ce atitudinea celor două tabere aflate în conflict în Orientul Aproapiat: israelieni şi palestinieni. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite