Optsprezece muncitori turci din Bagdad au fost răpiţi de bărbaţi mascaţi

Optsprezece muncitori turci din Bagdad au fost răpiţi de bărbaţi mascaţi

Sadr City FOTO stripes.com

Bărbaţi mascaţi şi îmbrăcaţi cu uniforme militare au răpit miercuri dimineaţă 18 muncitori turci din Bagdad, urcându-i în maşini de teren şi plecând în viteză, au anunţat oficiali irakieni din domeniul securităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii au precizat că cei 18 sunt angajaţi ai unei companii turce de construcţii, care clădeşte un complex sportiv în cartierul şiit Sadr City. Răpitorii au descins pe şantier, unde muncitorii dormeau în rulote, au dezarmat paznicii, apoi au luat muncitorii ostatici.

Ministerul turc de Externe a confirmat că 18 cetăţeni turci - 14 muncitori, 3 ingineri şi un contabil - au fost răpiţi la Bagdad, precizând că este în contact permanent cu autorităţile irakiene. Din motive de securitate, ministerul a refuzat să dea detalii despre muncitori sau angajator.

Armata turcă a lansat recent raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în nordul Irakului şi permite avioanelor americane de luptă să folosească baze din sud-estul Turciei pentru a bombarda obiective ale grupării extremiste sunnite.

Bagdadul se confruntă cu violenţe de peste zece ani, cu bombe, atacuri sinucigaşe şi asasinate aproape zilnice. Răpirile pentru răscumpărări sunt frecvente, dar cazuri de amploarea celui de miercuri nu s-au înregistrat în ultimii ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările