Întărire în faţa Chinei: Australia va investi peste 800 de milioane de euro în securitatea sa cibernetică

Întărire în faţa Chinei: Australia va investi peste 800 de milioane de euro în
securitatea sa cibernetică

FOTO Arhivă

Canberra va investi 1,35 miliarde de dolari australieni (peste 826 de milioane de euro) în securitatea sa cibernetică în următorii zece ani, a anunţat marţi premierul Scott Morrison într-un context marcat de tensiuni cu China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest anunţ intervine la câteva săptămâni după ce Australia a declarat că mai multe instituţii de-ale sale au fost în ultimele luni ţinta unor tentative de atacuri cibernetice din partea unui „actor statal sofisticat”.

Deşi autorităţile de la Canberra nu au menţionat niciodată public numele agresorului, trei surse apropiate dosarului au spus pentru Reuters că principalul suspect este China, o acuzaţie respinsă rapid de regimul de la Beijing.

Planul prevede alocarea a 470 de milioane de dolari australieni (287,6 milioane de euro) pentru angajarea a 500 de experţi în securitate cibernetică.

Această finanţare face parte dintr-un plan de investiţii de 15 miliarde de dolari australieni (9,18 miliarde de euro), care vizează să crească mijloacele de luptă ale Canberrei în materie de „război cibernetic”, devenit o prioritate după vastul atac cibernetic suferit anul trecut de Parlamentul australian şi cele mai importante trei partide politice ale ţării.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: