Îngrijorări în legătură cu starea de sănătate a lui Erdogan: Preşedintele turc a fost surprins aţipind în timpul unei alocuţiuni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Starea de sănătate a lui Recep Tayyip Erdogan stârneşte motive de îngrijorare după ce preşedintele turc a fost observat aţipind pentru o secundă în timpul unei alocuţiuni înregistrate cu prilejul sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

În timpul alocuţiunii, susţinută săptămâna trecută, liderul de la Ankara părea apatic şi somnolent, încercând din greu să-şi găsească cuvintele. La un moment dat a scos un oftat, după care a închis pleoapele pentru o secundă. Erdogan şi-a revenit rapid şi şi-a încheiat discursul.

Odată difuzat, fimuleţul a devenit viral pe reţelele de socializare din Turcia. Reacţiile au fost diverse, de la amuzament şi critici până la îngrijorări despre starea sa de sănătate.

Nu este pentru prima dată când Erdogan este observat într-o stare de somnolenţă. Acum patru ani, în timpul unei conferinţe de presă cu preşedintele ucrainean de la acea vreme, Petro Poroşenko, a fost nevoit să lovească discret cu mâna în birou pentru a-l ajuta pe Recep Tayyip Erdogan să rămână treaz. În febaruarie anul trecut, Erdogan a avut nevoie de ajutorul soţiei sale şi al unui colaborator pentru a coborî pe scări după încheierea congresului partidului său.

„Vorbim despre o persoană care deţine în mâinile sale soarta unei ţări mari, Turcia, cu o populaţie de 90 de milioane de locuitori”, a comentat acum câteva zile specialistul în sănătate publică, Ahmet Saltik, potrivit Rador.

Un neurolog, pe nume Sumer Gulab, a fost primul care l-a examinat, iar „la scurt timp după aceea, medicul în vârstă de 42 de ani a murit de gripă”, a declarat Saltik, întrebându-se apoi „de ce a murit colegul nostru şi dacă există un raport criminalistic”.

Informaţiile despre starea de sănătate a lui Erdogan, care exercită un control total asupra presei în Turcia, sunt ţinute în secret. Totuşi, unii medici au abordat acest subiect. Potrivit lui Saltik, citat de Rador, psihiatrul Hakki Akalin, care locuieşte în Elveţia, sugerează că Erdogan ar suferi de epilepsie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite