Încă o problemă pentru Rajoy: Guvernatorul Băncii Spaniei demisionează

Guvernatorul băncii centrale a Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, va demisiona pe 10 iunie, cu o lună înainte de expirarea mandatului, în timp ce autorităţile de la Madrid încearcă să restaureze credibilitatea instituţiei pe fondul celei mai grave crize bancare din istoria ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordonez s-a întâlnit ieri cu premierul Mariano Rajoy, pe care l-a anunţat că se va retrage pe 10 iunie, oferindu-i mai puţin de două săptămâni pentru a găsi un succesor care să inspire încredere într-o instituţie foarte respectată în trecut pentru mecanismele de control al riscului.

Citeşte mai multe despre pericolul pe care Portugalia îl reprezintă pentru zona euro

Reputaţia Băncii Spaniei a fost distrusă de criza din sectorul bancar spaniol, sufocat de credite neperformante după prăbuşirea pieţei imobiliare. Criza din bănci ameninţă să împingă Spania către un acord de finanţare externă de o anvergură fără precedent, care ar pune sub semnul întrebării supravieţuirea monedei euro, scrie astăzi Mediafax.

Citeşte pe Forbes.ro de ce ieşirea Greciei din zona euro ar putea să nu fie un dezastru chiar atât de mare pe cum se preconizează

Cea mai recentă umilire a băncii centrale de la Madrid a avut loc săptămâna trecută, când guvernul spaniol a cedat presiunilor europene şi a contractat auditori independenţi pentru a examina situaţia băncilor din ţară, sub premisa lipsei de încredere în evaluările "autohtone" efectuate de Banca Spaniei.

Citește aici restul aricolului adevarul.it: Încă o problemă pentru Rajoy: Guvernatorul Băncii Spaniei demisionează


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările