Încă o noapte luminată de rachete în Gaza. Bilanţul morţilor ajunge la 187

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele israeliene au confirmat efectuarea a 25 de raiduri în Fâşia Gaza în noaptea de luni spre marţi. FOTO Reuters
Forţele israeliene au confirmat efectuarea a 25 de raiduri în Fâşia Gaza în noaptea de luni spre marţi. FOTO Reuters

Raidurile cu rachetă au continuat în noaptea de luni spre marţi, urcând bilanţul morţilor la 187 de persoane, în timp ce aproape 1.400 au fost rănite. Fâşia Gaza intră astăzi în a opta zi de ofensivă israeliană. Până acum, israelienii au lansat peste 1.500 de rachete, iar gruparea Hamas a atacat cu aproximativ 800 de rachete.

Aviaţia israeliană a efectuat 25 de raiduri în Fâşia Gaza în noaptea de luni spre marţi, odată cu apropierea unei posibile intrări în vigoare a unui armistiţiu propus de către Egipt, a anunţat o purtătoare de cuvânt militară, relatează AFP.

„Aceste raiduri au vizat obiective teroriste”, a declarat purtătoarea de cuvânt. Potrivit acesteia, două rachete trase de pe teritoriul Fâşiei Gaza au atins sudul Israelului, fără să cauzeze victime şi pagube, a adăugt ea.

Egiptul a înaintat în noaptea de luni spre marţi o propunere de încetare a focurilor în Gaza, după ce preşedintele palestinian Mahmoud Abbas i-a solicitat omologului său egiptean să intervină pentru a asigura protecţia palestinienilor. Hamas a respins propunerea Egiptului drept ridicolo, în timp ce israelienii au anunţat că se vor gândi la propunere. Atacurile au continuat însă de ambele părţi. 

Până acum, toate victimele înregistrate sunt de partea palestinienilor, iar 77% dintre acestea erau civili, a anunţat ONU luni seară. Majoritatea rachetelor lansate de Hamas au fost interceptate de sistemul antirachetă „Cupola de Fier”, însă noaptea trecută ar fi fost rănit şi un israelian în atacurile Hamas. 

Infografie Fasia Gaza

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/conflictul-din-fa-ia-gaza" target="_blank">View the story "Conflictul din Fâşia Gaza" on Storify</a>]

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite