FOTO Cum văd femeile musulmane lumea de sub vălul islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile lui Hassan Ammar, fotograf la „Associated Press“ (AP), arată o perspectivă fascinantă a Orientului Mijlociu, dezvăluind cum este văzută lumea de femeile care poartă vălul islamic (niqab) pe faţă.

Un fotograf de la „Associated Press“, Hassan Ammar, a decis să arate cum priveşte lumea o femeie musulmană care poartă niqab, după ce a văzut cum femeile Statului Islamic sunt obligate să poarte acest obiect vestimentar, considerat o alegere personală în multe ţări musulmane, notează „Daily Mail“.

Monumente ca piramidele din Egipt, sau promenada Beirut Corniche, dar şi momente din viaţa de zi cu zi, sunt prezentate de fotograf dintr-o nouă perspectivă: văzute prin vălul islamic.

„Călătoresc în Orientul Mijlociu şi văd deseori femei care poartă niqab. Acasă, în Liban, modul în care se îmbracă o femeie este la latitudinea ei, unele poartă bikini pe plajă, altele eşarfe care le acoperă părul sau niqab. Însă, sub controlul organizaţiei teroriste Statul Islamic, în Siria şi Irak,  femeile sunt forţate să poarte niqab. Pedeapsa pentru neascultare poate fi foarte dură, chiar moartea. Asta înseamnă că acele femei văd acum lumea diferit“, explică fotograful Hassan Ammar.

„Niqabul este un văl care acoperă total faţa sau care are doar o mică despărţitură pentru ochi, schimbând complet modul în care o femeie vede viaţa din jurul ei. Femeile chiar trebuie să ridice puţin niqabul pentru a putea mânca sau bea ceva. În călătoriile mele, am decis să fotografiez din punctul de vedere al unei femei care poartă un niqab complet, să ofer o imagine a modului în care văd ele lumea“, adaugă Ammar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite