În lipsă de candidaţi la jihad, Statul Islamic inventează vacile kamikaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămasă în ultimele luni fără teritoriile cucerite fulgerător acum cinci ani şi cu efectivele reduse, organizaţia teroristă Statul Islamic îşi reinventează atacurile kamikaze… cu vaci.

Chiar dacă Statul Islamic nu mai deţine controlul asupra vreunui teritoriu din Irak, totuşi organizaţia teroristă îşi face simtită prezenţa cu atacuri kamikaze. Numai că de această dată nu mai apelează la candidaţi la jihad, ci la vaci.

Un astfel de atac a avut loc recent în estul Irakului. Potrivit unor localnici din Al Islah, guvernoratul Diyala, două vaci s-au apropiat de case, apoi au explodat dintr-odată. Poliţia irakiană avertizează că fenomenul vacilor cu veste explozive detonate de la distanţă s-ar putea intensifica, în scopul menţinerii atenţiei pe măsura reducerii trupelor jihadiste din teren.

În timp ce New York Times menţionează că preţul unei vaci se ridică la peste 1.000 de euro în Irak, poliţia locală spune că Statul Islamic nu ar avea probleme în a face rost de acest animal. De exemplu, jihadiştii din Statul Islamic pot primi vaci de la săteni care le susţin acţiunile.

Recurgerea la animale în comiterea de atentate sinucigaşe nu este un fenomen nou. În timpul Războiului din Irak, din 2003 până în 2011, teroriştii din al-Qaida s-au folosit de animale moarte pentru a-şi plasa bombele. În Afganistan, al-Qaida a comis atacuri kamikaze cu ajutorul măgarilor.

Statul Islamic a intrat în atenţia publicului prin cuceririle fulgerătoare realizate în vara lui 2014 în Irak şi în Siria şi proclamarea unui califat, apoi a ţinut cu sufletul la gură o lume întreagă prin atentatele comise în diverse regiuni ale Terrei, mai ales în Occident.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite