În Africa de Sud, una dintre cele mai inegalitare ţări din lume, tot mai mulţi bogaţi îşi asigură copacii din grădină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine a inegalitarismului în Africa de Sud FOTO The Economist
Imagine a inegalitarismului în Africa de Sud FOTO The Economist

În Africa de Sud, unde prăpastia dintre bogaţi şi săraci se adânceşte pe zi ce trece, oamenii înstăriţi au ajuns să-şi asigure până şi copacii din grădină, relatează City Press.

Tot mai mulţi sud-africani bogaţi îşi asigură copacii şi decoraţiunile din grădină. Totuşi, tendinţa nu este nouă, explică pentru City Press Christelle Colman, directoarea generală a companiei Elite Risk Acceptances, specializată în asigurarea de bunuri speciale.

Potrivit lui Christelle Colman, asigurarea unui arbore-trofeu costă între 30.000 şi 60.000 de euro, sau preţul unei case modeste în unele cartiere de la periferia Johannesburg, cel mai mare oraş al Africii de Sud.

Sud-africanii bogaţi îşi asigură de regulă plantele şi copacii pentru impact, incendii sau inundaţii, precizează Elite Risk Acceptances, care a despăgubit recent cu 14.500 de euro un client ale cărui plante au fost distruse de un şofer care a pierdut controlul maşinii şi a intrat în gardul său.

Unele specii de plante sunt în vizorul hoţilor. În 2014, 20 de plante din familia Cycadaceae pe cale de dispariţie au fost furate din Grădina Botanică Kirstenbosch, din Cape Town. Prejudiciul a fost estimat la 50.000 de euro.

Potrivit unui studiu publicat în septembrie de World Inequality Lab, Africa de Sud este una dintre cele mai inegalitare ţări din lume. Potrivit studiului, 10% din populaţia Africii de Sud deţine 85% din averea ţării.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite