94% din populaţia din Bhutan a fost vaccinată în două săptămâni

94% din populaţia din Bhutan a fost vaccinată în două săptămâni

Bhutan a raportat până în prezent 927 de cazuri de COVID-19 şi un singur deces asociat acestei maladii.

Toţi rezidenţii adulţi din Bhutan, un regat mic din Munţii Himalaya, au fost vaccinaţi cu prima doză al vaccinului AstraZeneca, într-un interval puţin mai mare de două săptămâni. Guvernul i-a îndemnat pe cetăţenii ţării să se protejeze prin vaccinare atât pe ei înşişi, cât şi pe regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, care se bucură de o cotă foarte mare de popularitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, 475.651 de persoane din acest regat situat între India şi China au fost imunizate cu primele doze ale vaccinului AstraZeneca, donate de India, între 27 martie şi 12 aprilie, transmite Agerpres. 

Numărul persoanelor vaccinate reprezintă „62,2% din populaţia totală şi 94,2% din populaţia adultă eligibilă”, a declarat Pandup Tshering, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din Bhutan.

85% din totalul persoanelor de peste 18 ani din Bhutan într-un interval de o săptămână, după ce campania de vaccinare a fost implemantată rapid, iar un număr mare de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare, din dorinţa de a-l proteja pe rege. 

„Trebuie să ne prezentăm cu toţii la centrele de vaccinare, pentru a-i permite astfel Majestăţii Sale să primească vaccinul cât mai repede posibil”, a declarat ministrul Sănătăţii, Dechen Wangmo.

Bhutan a raportat până în prezent 927 de cazuri de COVID-19 şi un singur deces asociat acestei maladii.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările