700 de femei au fost eliberate, în ultimele zile, de armata nigeriană din mâinile Boko Haram

700 de femei au fost eliberate, în ultimele zile, de armata nigeriană din mâinile Boko Haram

Femei din Nigeria, salvate de armată din mânile Boko Haram

Armata nigeriană a anunţat eliberarea a încă 234 de femei şi copii ce erau ostatici ai organizaţiei islamiste Boko Haram. De la începutul săptămânii, aproape 700 de ostatici deţinuţi de sângeroasa organizaţie au fost eliberaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ostaticii au fost eliberaţi în zonele Kawuri şi Konduga din pădurea Sambisa, potrivit unui comunicat al statul major al armatei nigeriene, dat publicităţii după eliberarea, în ultimele zile, a aproximativ  700 de femei şi fete.
 
„Femeile au fost evacuate şi duse împreună cu alţi fost ostatici într-o locaţie unde operaţiunile de identificare sunt în curs", a anunţat armata.
 
Însă  era neclar dacă printre aceste ostatice eliberate joi se află "fete de la Chibok", relatează CNN.
 
În total 219 eleve din Chibok, o localitate din statul nigerian Borno, au fost răpite la 14 aprilie 2014 de Boko Haram ("Educaţia occidentală este interzisă"). Răpirea a provocat o mişcare pe reţelele de socializare, #BringBackOurGirls.
 
Gruparea teroristă nigeriană Boko Haram şi-a schimbat în aprilie numele în Provincia Africa de Vest a Statului Islamic (ISWAP) şi a lansat o nouă ofensivă asupra forţelor guvernamentale.
 
Operaţiunea militară continuă pe mai multe fronturi, iar eforturile se concentrează asupra eliberării ostaticilor şi distrugerii taberelor grupării, a anunţat generalul Chris Olukolade, citat într-un comunicat.
 
Femeile şi copiii salvaţi joi au fost evacuaţi, alături de alţi foşti ostatici, supuşi unor verificări în vederea stabilirii identităţii, a precizat Olukolade.
 
Boko Haram urmăreşte să impună sharia în Nigeria, o ţară cu o populaţie majoritar musulmană, concentrală în nord, în timp ce în sud locuiesc creştini.
Peste 2.000 de femei şi fete au fost răpite de islamişti din cadrul Boko Haram începând de anul trecut, potrivit Amnesty International.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările