50 de umbre ale Iranului: Fantezii despre sexul din Occident pentru a impulsiona purtarea vălului islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clericii iranieni promovează de multă vreme hijabul prin faptul că susţin coruperea sexuală şi perversitatea din Occident FOTO Daily Beast
Clericii iranieni promovează de multă vreme hijabul prin faptul că susţin coruperea sexuală şi perversitatea din Occident FOTO Daily Beast

O jurnalistă de origine iraniană, Shima Sharabi, povesteşte cum oficialii din Teheran inventează poveşti incredibile despre depravarea sexuală din Occident şi, în special, despre zoofilie, pentru a impulsiona tinerele fete să continue să poarte vălul islamic - hijab.

Proiect de lege controversat privind hijabul respins

Un proiect de lege care urmăreşte să ofere mai multă putere poliţiei iraniene şi miliţiilor pentru o mai bună respectare a portului vălului islamic a fost considerat anticonstituţional, a anunţat sâmbătă presa oficială, citată de AFP. Legea islamică, în vigoare în ţară de la revoluţia din 1979, obligă femeile să poarte haine largi şi hijab, un văl care acoperă părul şi gâtul. O unitate a poliţie „moralităţii” are ca misiune să urmărească respectarea legii şi nu ezită să impună amenzi sau chiar să le aresteze pe cele care nu se supun, notează Mediafax.

Dar numeroase femei au început să poarte în ultimul an văluri mai lejere, care le acoperă doar puţin din păr, haine mai strâmte sau tunici în locul mantourilor lungi sau a unui chador tradiţional. Acest lucru a generat proteste în rândul deputaţilor şi responsabililor religioşi care se plâng că legea nu mai este respectată şi că poliţia moralităţii nu mai veghează la aplicarea ei în mod corespunzător.

Propagandă pentru hijab: occidentalii sunt distruşi emoţional şi se culcă cu animalele

„În anii '90, când abia îmi începeam adolescenţa, am fost trimisă în biroul consilierei şcolii de fete Hoda, din Teheran, pentru că s-a descoperit asupra mea o casetă cu Michael Jackson“, îşi începe Shima Sharabi povestea pentru „Iran Wire“.

Consiliera care se ocupa de ea, şi-a scos vălul din jurul capului şi s-a uitat cu silă la caseta cu Michael Jackson. „Ştii cântăreţul ăsta? Ştie oare cineva dacă este bărbat sau femeie?“, a întrebat consiliera. „Trăiesc ca animalele, vor doar să-şi satisfacă impulsurile sexuale. Nu contează dacă se culcă cu un bărbat sau cu o femeie. Nu contează dacă fac copii cu câini sau...“, a adăugat ea. Apoi a lăsat un ton mai jos şi a întrebat-o: „Ştiai că acest cântăreţ, sau dansator sau ce-o fi el, are relaţii cu animalele?“

Shima mărturiseşte că a fost pentru prima dată când a auzit de zoofilie, ceva ce, potrivit consilierei, era un lucru foarte des întâlnit în Occident.

Când eram în şcoala generală, şi profesorul meu de religie, dar şi consilierul şcolii, petreceau ore întregi spunându-ne cum bărbaţii şi femeile din Vest îşi pierduseră gustul unii pentru alţii, cum sunt atât de distruşi din punct de vedere emoţional încât s-au întors către animale pentru a-şi satisface dorinţele“, spune Shima. Toate acestea erau menite pentru a încuraja elevii să accepte cu uşurinţă „hijabul“ sau vălul islamic, sădind frica în ei la ideea unei societăţi în care femeile nu sunt suficient de caste.

„60% din femeile occidentale preferă să doarmă cu câinii“

Mehdi Bayati, clericul ce conduce Centrul Strategic pentru Castitate şi Modestie din Iran, s-a folosit de aceleaşi argumente ca profesorii din anii '90 ai Shimei Sharabi. „Dezvoltarea feminismului din Occident, şi faptul că 60% din femeile din Vest preferă să doarmă cu câinii în loc de un bărbat, este rezultatul lipsei hijabului şi a diminuării pragului excitării femeilor“ a declarat Bayati pentru agenţia de ştiri Resa, condusă de seminarul Qom.

El nu a specificat sursa procentului oferit, însă s-a referit la natura provocatoare a părului femeilor. „Se spune că Profetul Mohamed a declarat că părul femeilor excită bărbaţii. Poate că ştiinţa modernă nu a dovedit asta, însă acest lucru a fost spus de cineva care vorbeşte numai adevărul“.

Clericii iranieni promovează de multă vreme hijabul prin faptul că susţin coruperea sexuală şi perversitatea din Occident, însă unul dintre cele mai ciudate comentarii a avut loc anul trecut  şi a fost făcut de Mohammad-Mehdi Mandegary, un membru al partidului ultraconservator Frontul Îndurării şi liderul unei organizaţii intitulată „Fundaţia pentru Promovarea Drumului Martirilor“. El a declarat că femeile din Occident sunt promiscue într-un fel care nu se regăseşte în natură. „În Vest, atunci când o femeie are relaţii cu mai mulţi bărbaţi, ei se mândresc cu asta. Însă animalele sunt diferite, iar o femelă nu are relaţii cu mai mulţi masculi în acelaşi timp“, spunea el.

„Mă întreb dacă sunt nebuni sau doar au primit informaţii greşite“

Mandegary, la fel ca mulţi alţi conservatori, crede că Iranul e prea modern, prea occidentalizat şi că s-a depărtat de la adevărata cultură islamică. Într-un discurs, a rugat femeile şi bărbaţii din Iran să nu facă sex după ce se uită la posturile de televiziune prin satelit, astfel încât embrionul lor să nu fie influenţat de carnalitatea văzută acolo. „Din nefericire, unii oameni nu au grijă atunci când concep un copil. O fac după ce s-au uitat la posturi de televiziune recepţionate prin satelit sau după ce au ascultat muzică nepotrivită. Toate acestea afectează embrionul“, spunea el.

O altă declaraţie uimitoare i-a aparţinut lui Moshen Gharaati, un cleric ce este reprezentantul Liderului Suprem al Campaniei de Alfabetizare, dar şi un invitat frecvent al televiziunilor din Iran. „Occidentalii au fost înşelaţi când vine vorba de sex. Atunci când am fost în America, am văzut băieţi şi fete care se sărutau, dar era ca şi cum s-ar fi sărutat cu un zid. Sărutul nu era real, poate pentru că poate era a 96-a persoană sărutată în ziua aia. Însă când bunicile noastre ne sărută, parcă vor să ne absoarbă. Ei cred că libertatea le face bine, însă de fapt sunt furaţi“, a declarat el. 

Un alt cleric, Hasan Yousefi Eshkevari, care a petrecut trei ani în închisoare din cauza poziţiei sale politice, explică contextul religios şi social pentru astfel de păreri: „Aceste cuvinte mă uimesc, la fel de mult ca pe voi. Mă întreb dacă aceşti domni sunt pur şi simplu nebuni sau doar au primit informaţii greşite. Însă nu pot găsi o explicaţie clară pentru asemenea stupizenii“, spune Hasan despre afirmaţiile ultraconservatorilor.

„Americanii trimit femeile în spaţiu pentru a ucide castitatea“

Însă nu doar clericii şi ideologii islamişti se folosesc imagini ofensatoare pentru a descrie viaţa sexuală a occidentalilor. De exemplu, un comandant al forţelor paramilitare Basji, generalul Naghdi, s-a folosit de aceleaşi subiecte pentru a critica negocierile privind planul nuclear cu americanii. „35% din copiii care se nasc în SUA sunt din flori“, a declarat el, tot fără a cita vreo sursă pentru procentele date.

Hassan Rahimpour Azghadi, un membru al Consiliului Superior al Revoluţiei Culturale din Iran susţine că „în societăţile occidentale, 75% din copii nu-şi cunosc taţii şi sunt crescuţi doar de mamă“. Hassan s-a folosit de această frază pentru justificarea omorâtului cu pietre al femeilor adultere. Apoi a insistat: „Nu există complexe sexuale în Islam, căsnicia completând credinţa la noi, în timp ce căsnicia creştină nu este un lucru dat de Dumnezeu“.

Luna trecută, Hassan Abbasi, şeful Centrului pentru Studii de Doctrină Strategică din Corpul de Pază a Revoluţiei Islamice, dar şi teoretician pentru Liderul Suprem, a susţinut că „drepturile omului din Vest aprobă incestul. Incestul este foarte rar în cazul animalelor, însă occidentalii s-au stricat atât de mult încât susţin incestul ca un drept fundamental al omului“.

„În SUA, 100% din bărbaţi au relaţii sexuale libere, după căsătorie. În Iran, poate doar doi bărbaţi din zece mii se căsătoresc a doua oară. Însă îi auzim pe ei (occidentalii, n.r.) susţinând egalitatea dintre femei şi bărbaţi“, spunea Hassan în alt discurs transmis de televiziunea iraniană.

Abbasi s-a referit apoi la Anousheh Ansari, un astronaut iraniano-american şi prima femeie de origine iraniană trimisă în spaţiu. „Baza Legii Shia este castitatea, iar Occidentul foloseşte femeile pentru a distruge Legea. De ce au trimis-o pe Anousheh Ansari în spaţiu cu bărbaţi? Vor să ucidă castitatea. Acesta este principalul obiectiv al feminismului, iar feminismul este fundamentul stilului de viaţă american“, se arată în discursul lui Hassan Abbasi.

„90% din occidentali nu se excită“

Citind şi cercetând asemenea afirmaţii, mă întreb cât de des întâlnită este o asemenea atitudine printre iranienii obişnuiţi, spune Shima Sharabi. Aşadar, jurnalista a intrat pe Facebook şi a căutat-o pe fosta consilieră care îi spunea că Michael Jackson se culcă cu animale. În poza sa de profil aceasta încă poartă hijabul, însă nu la fel de strict ca în anii '90.

Am observat şi o poză cu fiica ei, care mi-a fost colegă de clasă, şi, din curiozitate, i-am vizitat şi pagina ei. Nu purta hijabul şi, mai surprinzător de atât, era căsătorită cu un britanic. Mi-am amintit ce ne spunea mama ei în urmă cu atât de mulţi ani: «90% din occidentali au probleme sexuale. Nu se excită şi mulţi dintre ei au relaţii cu animale»“, conchide jurnalista pentru „Iran Wire“.


Citeşte şi:

Ultimul mesaj al fetei spânzurate pentru că l-a ucis pe cel care voia să o violeze: „Mamă, în noaptea aia blestemată, eu trebuia să fiu cea omorâtă”

Reyhaneh Jabbari a fost spânzurată sâmbătă pentru că, pe când avea 19 ani, a reuşit să scape de viol doar omorându-şi agresorul. Conform legislaţiei iraniene a retribuţiei, ea a fost executată în prezenţa familiei bărbatului care a vrut să o violeze. Bărbatul era un fost agent de informaţii iranian, pe care Reyhaneh l-a înjunghiat în gât cu un stilou atunci când a atacat-o.

Tinere din Iran nu mai ies din casă de frica atacurilor cu acid. Opt femei au fost desfigurate

Una dintre cele mai liberale străzi din Teheran, Nazar, de obicei este plină de tineri şi tinere care, uneori, dezvăluie mai mult decât permite legea. Însă, săptămâna aceasta strada a fost aproape pustie, pentru că oamenii evitau locurile publice din cauza unor serii de atacuri cu acid asupra tinerelor. Opt femei au fost rănite grav după ce li s-a aruncat acid în faţă.

Cum îşi etalează bogăţia copiii elitei din Iran

Un cont de Instagram documentează viaţa tinerilor elitei din Iran. Acolo se dezvăluie bogăţiile imense ale celor câţiva care au reuşit să acumuleze averi în ciuda restricţiilor impuse de Occident, notează „US News“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite