27 de militanţi kurzi PKK şi-au pierdut viaţa în urma unui raid aerian al forţelor turce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata turcă a anunţat vineri după-amiază moartea a 27 de militanţi kurzi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în urma unui raid aerian şi a mai multor operaţiuni militare la sol din sud-estul Turciei, transmite Reuters.

Alţi 30 de rebeli kurzi au fost răniţi în operaţiunile care au vizat provincia turcă Hakkari, o zonă predominant kurdă din sud-estul teritoriului Turciei.

Anterior, premierul Binali Yildirim a precizat că gruparea teroristă şi-a irosit ultima şanşă de a obţine un acord de pace, după ce militanţii kurzi au lansat un val de atentate asupra forţelor de securitate desfăşurate în provinciile din sud-estul ţării.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdoga a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite