27 de ani de puşcărie pentru românul responsabil pentru moartea a 39 de migranţi vietnamezi în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: EPA-EFE
Imagine: EPA-EFE

Patru bărbaţi, printre care şi un român, au fost condamnaţi vineri, la Londra, la pedepse între 13 şi 27 de ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranţi vietnamezi găsiţi în remorca unui camion în Anglia, în 2019, relatează AFP şi DPA. Românul se numeşte Gheorghe Nica şi va executa 27 de ani de închisoare

Principalii inculpaţi, Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez de 41 de ani, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român în vârstă de 43 de ani, acuzaţi că sunt organizatorii acestui trafic, au fost condamnaţi la 20 şi respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucideri involuntare şi trafic de migranţi, transmite Agerpres.

Cei doi şoferi ai camionului, Maurice Robinson, de 26 de ani, şi Eamonn Harrison, de 23 de ani, au fost condamnaţi la 13 ani şi patru luni şi respectiv 18 ani de închisoare.

Judecătorul care a dat sentinţa, care a vorbit anterior despre moartea "atroce" a victimelor acestui trafic de migranţi, le-a spus inculpaţilor că vor executa cel puţin două treimi din pedeapsă în închisoare, faţă de 50%, cât se obişnuieşte în general.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite