2000 de persoane au manifestat, la Benghazi, împotriva miliţiilor armate libiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regiunea Benghazi din estul Libiei a fost, din nou, teren de proteste pentru mai mult de 2000 de manifestanţi, vineri, oamenii cerând desfiinţarea miliţiilor armate şi integrarea în forţele de securitate a foştilor rebeli care au luptat în 2011 împotriva regimului fostului dictator Muammar Kadhafi.

,,Solicităm desfiinţarea tuturor miliţiilor şi integrarea, după caz, a membrilor acestora în cadrul forţelor armatei şi ale poliţiei. Cerem plecarea criminalilor pro-Kadhafi şi susţinătorilor fostului regim, din armată şi poliţie. Vrem să punem capăt impasului dintre armată şi miliţii’’, a declarat unul dintre manifestanţi, Bilal Bettamer, un student de dreapta, conform Sunday Nation.

Foştii lideri şi rebeli, care au refuzat să se alăture aparatelor de securitate ale statului, solicită ca aceste instituţii să fie ,,curăţate’’ de susţinătorii fostului regim al lui Kadhafi.

După rugăciunea musulmană de vineri, un grup mare de manifestanţi s-a orientat către piaţa Tibesti din Benghazi, centrul revoluţiei împotriva colonelului Kadhafi, în 2011.

Mai multe elicoptere şi avioane de vânătoare au survolat zona manifestaţiei al cărei slogan a fost ,,Benghazi nu va muri’’, la o săptămână după sosirea unor trupe ale armatei însărcinate cu menţinerea păcii şi a ordinii în regiune.

,,Vrem o armată unită’’, ,,Gata cu asasinatele’’, sunt două dintre mesajele scandate de manifestanţi.
Benghazi a fost, în ultimele câteva luni, teatrul mai multor explozii şi al unui număr mare de asasinate care au avut drept ţintă, în special, ofiţerii armatei. 

De aceste atentate se fac vinovaţi islamiştii radicali, după cum s-a întâmplat şi în cazul atentatului de la 11 septembrie, împotriva consulatului Statelor Unite, când patru americani au murit, printre care şi ambasadorul Chris Stevens.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite