2000-2009, cel mai cald din 1850, potrivit Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Probabil cel mai cald deceniu
Probabil cel mai cald deceniu

Organizaţia Mondială a Meteorologiei, a anunţat marţi, în a doua zi a conferinţei ONU privind schimbările climatice, de la Copenhaga, deceniul în curs va fi, foarte probabil, cel mai cald de când se fac înregistrări de temperatură, transmite ABC News.

Deceniul 2000-2009 va fi, foarte probabil, cel mai cald de când se înregistrează astfel de date, adică din 1850, a afirmat secretarul general al OMM, Michel Jarraud. În unele zone precum părţi din Africa şi Asia Centrală, 2009 va fi probabil anul cel mai cald, iar per ansamblu, al cincilea de când se fac înregistrări, potrivit lui Jarraud.

În cadrul conferinţei de la Copenhaga au început negocierile tehnice, impulsionate de anunţul Agenţiei americane pentru protecţia mediului privind posibila reglementare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Delegaţiile celor 192 de state au început lucrul pe probleme cum sunt lupta împotriva despăduririi, finanţarea adaptării la schimbările climatice sau mecanismele de verificare a angajamentelor diferitelor state.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite