O comedie despre odiseea unei familii iraniene emigrate în Franţa

O comedie despre odiseea unei familii iraniene emigrate în Franţa

"Noi trei sau nimic" - un film de Kheiron Tabib

Revista FP România vă invită să vedeţi filmul “Noi trei sau nimic” – povestea unei familii, întâmplător iraniene, aflată pe drumuri, întâmplător de nevoie, dar care, deloc întâmplător, vrea să rămână unită cu orice preţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansat în cinematografele din România pe 5 august 2016, “Noi trei sau nimic” este o comedie despre dragoste, libertate şi familie, bazată pe o poveste reală – arată Asociaţia Macondo, distribuitor de filme aparte.

notă: pe 28 iulie, are loc o previzualizare gratuită pentru cititorii FPR, la cinematograful Elvira Popesco, începând cu ora 20.45. Rezervările se fac pe pagina de facebook a evenimentului.

Reţeta vieţii

Reţeta filmului este şi reţeta vieţii: o succesiune de suişuri şi coborâşuri, decepţii şi bucurii, ceva lacrimi şi câteva de râsete.

“Noi trei sau nimic” se întoarce în timp, în Iranul anului 1971, şi narează istoria unei familii care trăieşte în armonie într-un mic sat. Hibat, avocat de profesie, se implică în tensiunile politice ale vremii şi ajunge să fie închis pentru că a avut curajul să îşi apere idealurile, contrare regimului Şahului. După 7 ani este eliberat, o cunoaşte pe viitoarea soţie şi devine tată. Viaţa lui se schimbă radical. Cei trei îşi abandonează pământul natal pentru a emigra în Franţa, via Instanbul. Pe drum, familia se confruntă cu diverse piedici, dar are un atu: sunt o echipă şi pot înfrunta orice provocare – explică distribuitorul.Reţeta filmului


Regizorul filmului, Kheiron Tabib, comediant şi rapper francez, spune chiar povestea părinţilor săi – mai mult, chiar joacă rolul tatălui.

Deşi este bazat pe evenimente reale, filmul are ambiţia că schiţează un ideal: afecţiunea necondiţionată faţă de familie şi importanţa de a rămâne împreună, indiferent de situaţie.

Finalmente, filmul "insuflă o dorinţă arzătoare de viaţă, optimism şi jovialitate şi, mai presus de toate, dorinţa de a avea o familie unită, în orice circumstanţe" – promite distribuitorul.

Biletele pot fi achiziţionate şi via eventbook.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: