Articolul a fost publicat pe Defence Matters.
 
Comentând asupra evoluţiilor din Siria şi Turcia, după doborârea avionului rusesc de către Turcia, Breedlove spune că NATO ia foarte în serios inviolabilitatea spaţiului aerian a tuturor statelor membre, inclusiv spaţiul aerian al Turciei. Acest lucru este evident şi prin misiunea de poliţie aeriană pe care NATO o desfăşoară în zona baltică.
 
În acelaşi timp, generalul a precizat că statele membre NATO au propriile lor sisteme de avertizare şi există câteva forumuri unde incidentele aeriene şi navale pot fi discutate cu Rusia. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în Napoli, a declarat Breedlove. Există lucruri care sunt inacceptabile pentru NATO, de exemplu zborurile în care dispozitivele de recepţie sunt oprite, iar NATO va continua să lucreze la rezolvarea acestor probleme, a spus generalul.
 
Comentând asupra ultimelor evoluţii, Generalul Breedlove a declarat că situaţia trebuia să fie detensionată, iar diplomaţii trebuie să lucreze pe probleme de interes atât pentru Moscova cât şi pentru Ankara. Între timp, este important ca NATO să continue să-şi onoreze angajamentele, inclusiv patrularea spaţiului aerian. NATO vrea să detensioneze întreaga situaţie, iar acum este momentul cel potrivit pentru a discuta toate aceste aspecte, a declarat Breedlove, adăugând că el nu crede că Rusia urmărea un conflict cu NATO sau Turcia.
 
Întrebat dacă evenimentele din Turcia ar putea distrage atenţia Alianţei de la ţările baltice, Breedlove a declarat că aşa ceva nu se va întâmpla. NATO este o alianţă capabilă de atenţie distributivă şi în acelaşi timp să lupte împotriva terorismului. În plus, rotaţia trupelor americane în ţările baltice continuă, şi chiar se aşteaptă ca mai multe ţări să trimită trupe acolo, a declarat Breedlove, adăugând că este important ca preşedintele rus Vladimir Putin sa vadă prezenţa mai multor ţări în regiune.