Întrebare pentru TEDxBucharest 2014

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum faci rocada între puterea politică a unei comunităţi bazate pe felurite fapte de corupţie şi pe aproprierea tuturor resurselor naţionale şi o reţea bazată pe idei şi internet?

În timp ce undeva prin centrul Bucureştiului avea loc, sâmbătă, una dintre acele sinistre adunări politicianiste care nu aduc un viitor mai bun decât protagoniştilor, într-o clădire, faină, de la o periferie a Capitalei avea loc adunarea de o zi a unei mici părţi a celor care au început să spună “vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi”: TEDxBucharest 2013 - au urcat de scenă figuri remarcabile nu doar prin exemplaritatea experienţei umane, ci şi prin pasiunea pusă în varii cauze civice, de la educaţie la investigaţie.

Detalii asupra mersului evenimentului de la Bucureşti, pe blogul TEDxBucharest.

Întrebarea este cum ajungi să faci rocada între puterea politică a acestor două segmente ale naţiei: una este o comunitate efectivă, durificată de încuscriri şi mari afaceri între famiglii, cealaltă este (cel puţin încă) cel mult o comunitate de idei şi mai curând virtuală.

Protestele demnităţii, care au avut loc anul acesta în mai toată ţara, cu plecare de la revelatorul Roşia Montană, ar trebui să poată aduce un început de răspuns la această întrebare pe scena evenimentului TED de anul viitor.

În altă ordine de idei, am dat în timp chiar şi de tineri care habar n-aveau de TED - de adulţi nu mai spun, parcă le interzice cineva interesul pentru spiritul timpului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite