Zelenski, mesaj înainte de 9 mai: Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat în timpul discursului de noapte adresat naţiunii că 60 de civili au fost ucişi în atacul rus asupra unei şcoli din Bilohorivka.

În şcoala din Bilohorivka, din regiunea Lugansk, se adăposteau aproape toate persoanele rămase în sat pe timpul invaziei ruse, aproximativ 90 conform guvernatorului regiunii Lugansk. Atacul a fost direcţionat direct spre şcoală, Zelenski spunând că este o altă crimă a ocupanţilor ruşi.

"În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor. O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali", a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai precizat că Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial, dat fiind faptul că ruşii sărbătoresc astăzi, 9 mai, victoria împotriva Germaniei naziste. Zelenski afirmă că Ucraina a arătat în perioada aceasta că face parte din lumea liberă şi din Europa unită. 

"Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti. Pentru ca atunci nimeni să nu uite. Aşa că cuvintele cu adevărat importante – "niciodată din nou” – care se repetă în toată lumea liberă în fiecare an, în zilele de pomenire a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, să-şi recapete din nou greutatea. Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide", a mai spus Zelenski.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite