Zelenski, reacţie dură la solicitările de a permite bărbaţilor să părăsească Ucraina: „Între 50 şi 100 de oameni mor zilnic pentru a apăra ţara noastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă / Getty Images
FOTO Arhivă / Getty Images

Volodimir Zelenski a declarat că nu înţelege pe deplin cui i se adresează petiţia de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara pentru bărbaţii de vârstă militară. De asemenea, el a amintit că între 50 şi 100 de ucraineni mor zilnic pentru a apăra ţara în regiunile de est de atacurile ruseşti, în timpul unei întrevederi avute duminică cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

„Nu înţeleg pe deplin cui i se adresează această petiţie. Mie sau poate că această petiţie ar trebui adresată părinţilor acelor soldaţi care au apărat Ucraina cu preţul vieţii, când astăzi de la 50 la 100 de oameni pot muri în ţara noastră în zona cea mai grea, în est”, a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a subliniat faptul că aceşti militari apără independenţa Ucrainei despre care vorbeşte toată lumea şi a menţionat că obiectul petiţiei nu depinde în totalitate de el.

Zelenski a precizat că, potrivit legii, autorităţile au la dispoziţie câteva zile pentru a analiza orice petiţie, indiferent dacă conţinutul acesteia este sau nu pe placul preşedintelui, „pentru că legea este una pentru toţi”.

Acesta a adresat un mesaj direct populaţiei prin care a subliniatcă războiul din Ucraina nu s-a încheiat, iar poporul moare zilnic şi a cerut ca toţi cetăţenii să depună toate eforturile pentru a-şi apăra patria.

În plus, Zelenski a lăudat apărătorii ucrainenişi a spus că ei opresc cu eroism inamicul în fiecare zi şi mor pentru independenţa Ucrainei. El a amintit şi că în fiecare zi are pe masă decrete pentru a onora apărătorii ucraineni, precum şi pentru a conferi titlul de „Erou al Ucrainei”. Potrivit liderului ucrainean, acest lucru descrie gravitatea situaţiei militare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite