Zelenski ia în derâdere armele cu care se laudă Moscova: Prin încercarea de a găsi arme cu laser, Rusia arată eşecul complet al invaziei

Zelenski ia în derâdere armele cu care se laudă Moscova: Prin încercarea de a găsi arme cu laser, Rusia arată eşecul complet al invaziei

Foto Arhivă / EPA-EFE / Sergey Dolzhenko

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ironizat anunţul Moscovei referitor la crearea unor arme cu laser care ar fi folosite în război. Liderul de la Kiev a afirmat că această căutare a armelor indică „eşecul complet al invaziei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rusia a susţinut, prin vocea vicepremierului Iuri Borisov, că foloseşte o nouă generaţie de arme laser pentru a arde dronele.
 
Anunţul oficialului rus a fost comparat de Zelenski cu eforturile de propagandă ale Germaniei naziste care promova  „wunderwaffe” sau „arma-minune”, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, când devenise clar că va pierde relatează BBC.
 
„Cu cât a devenit mai clar că nu aveau nicio şansă în război, cu atât era mai multă propagandă despre o armă uimitoare, care ar fi atât de puternică încât să asigure un punct de cotitură. Şi aşa vedem că în a treia lună a unui război la scară largă, Rusia încearcă să-şi găsească «arma-minune»… toate acestea arată în mod clar eşecul complet al misiunii”, a afirmat Zelenski.
 
Se ştiu puţine despre specificul noului laser, notează Reuters. Vladimir Putin a menţionat unul numit Peresvet, denumit după un călugăr războinic ortodox medieval, Alexander Peresvet.

Anunţul Rusiei despre armele cu laser

Iuri Borisov, viceprim-ministrul rus responsabil cu dezvoltarea militară, a declarat la o conferinţă la Moscova că arma cu laser Peresvet este folosită deja la scară largă şi ar putea orbi sateliţii de până la 1.500 de kilometri deasupra Pământului.

În plus, el a afirmat că există sisteme mai puternice decât Peresvet care ar putea arde drone şi alte echipamente. El a menţionat un text de marţi, despre care a spus că a fost arsă o dronă la cinci kilometri distanţă de laser, în cinci secunde.

„Dacă Peresvet orbeşte, atunci noua generaţie de arme cu laser duce la distrugerea fizică a ţintei – distrugerea termică, acestea ard”, a declarat Borisov pentru televiziunea de stat rusă.
 
Întrebat dacă astfel de arme sunt folosite în Ucraina, Borisov a răspuns: „Da. Primele prototipuri sunt deja folosite acolo”.
 
„Arma se numeşte „Zadira”, a adăugat vicepremierul rus, precizând şi că nouă generaţie de arme laser care utilizează o bandă electromagnetică largă va înlocui în cele din urmă armele convenţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările