Zelenski a discutat cu directorul general al FMI despre accelerarea asistenţei financiare către Ucraina

Zelenski a discutat cu directorul general al FMI despre accelerarea asistenţei financiare către Ucraina

FOTO EPA-EFE

Volodimir Zelenski a transmis, în timpul mesajului zilnic adresat poporului ucrainean, că a discutat cu directorul geeral al FMI despre modul de accelerare a acordării de asistenţă financiară Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele ucrainean a purtat discuţii cu Kristalina Georgieva, director general al FMI, pentru acordarea unei asistenţe financiare Ucrainei deoarece deficitul bugetar de stat pe timp de război este de aproximativ 5 miliarde de dolar lunar.

”Am vorbit astăzi cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. Cu privire la modul de accelerare a acordării de asistenţă financiară Ucrainei, având în vedere deficitul bugetului de stat în timpul războiului, care este de aproximativ 5 miliarde de dolari pe lună”,  a declarat Zelenski. 
 
Liderul de la Kiev a mai precizat că lucrează pentru a se asigura că UE este de acord cu cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. De asemenea, acesta doreşte ca embargoul petrolier să facă parte din noul pachet de sancţiuni deoarece este în interesul întregului continenent european, nu doar al ţării sale.

”De asemenea, lucrăm pentru a ne asigura că Uniunea Europeană este de acord asupra unui al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Embargoul petrolier trebuie să facă parte din el şi este în interesul nu numai al statului nostru, ci şi al întregii Europe. Sunt recunoscător acelor lideri ai continentului care sunt conştienţi de acest lucru şi contribuie la promovarea deciziei”, a mai spus Zelenski.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările