Zelenski, despre decizia CE de a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată UE: „Va aduce victoria mai aproape”

Zelenski, despre decizia CE de a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată UE: „Va aduce victoria mai aproape”

FOTO Arhivă / Profimedia

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a recaţionat după ce Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de ţară candidată UE, spunând că decizia „va aduce victoria mai aproape”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este „primul pas pe calea aderări la UE, care cu siguranţă ne va aduce victoria mai aproape”, a scris Zelenski pe Twitter.

De asemenea, el a precizat că este recunoscător preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi „fiecărui membru al CE” pentru această „decizie istorică”. El a adăugat că se aşteaptă la un rezultat pozitiv şi din partea Consiliului European.

Liderii celor 27 de ţări membre UE urmează să discute recomandarea Comisiei la summitul de săptămâna viitoare, de la Bruxelles, scrie The Guardian.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a făcut vineri o declaraţie cu privire la cererile de aderare la UE ale Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.
 
„Avem un mesaj clar, iar acesta este da, Ucraina merită perspective europene, da, Ucraina trebuie să fie primită ca stat candidat”, declară şefa CE.
 
„Asta înseamnă că s-a făcut treabă bună, dar că rămân lucruri importante de făcut”, declară ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările