Zelenski cere din nou interzicerea importurilor de petrol din Rusia: Atunci, Rusia va simţi asta. Atunci va fi un argument pentru ei - să caute pacea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou, într-un discurs adresat naţiunii, interzicerea importurilor de petrol din Rusia.

„Ucraina nu are timp să aştepte. Libertatea nu are timp să aştepte. Când tirania lansează agresivitate împotriva a tot ceea ce menţine pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediat. Este necesar să acţionăm într-un mod principial. Şi embargoul petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor democraţiilor, întregii lumi civilizate. Atunci Rusia va simţi asta. Atunci va fi un argument pentru ei - să caute pacea, să oprească violenţa fără rost", a declarat el.

"Lumea democratică poate renunţa cu siguranţă la petrolul rusesc şi îl poate face toxic pentru toate celelalte state", a afirmat Zelenski.

El a mai spus că scopul coaliţiei anti-război este de a pune capăt războiului "cât mai curând posibil", nu doar ca o "datorie morală a tuturor democraţiilor, ci ca o strategie de apărare pentru fiecare stat civilizat".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite