Zelenski acuză Moscova că blochează exportul a 22 de milioane de tone de alimente: „Va fi o criză în lume. A doua după cea energetică, provocată de Rusia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că blochează exportul a 22 de milioane de tone de alimente. Acesta avertizează că mai multe ţări se vor confrunta cu o criză alimentară, dacă porturile nu vor fi deblocate.

Zelenski spune că prin blocarea porturilor se va ajunge la o a doua criză în lume după cea energetică provocată tot de ruşi, respectiv cea alimentară.

„Rusia a blocat aproape toate porturile şi toate oportunităţile maritime de a exporta alimente - cerealele noastre, orzul, floarea-soarelui şi altele. O mulţime de lucruri.

Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm ţările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski, potrivit The Guardian.

Preşedintele Ucrainei cere ajutorul comunităţii mondiale pentru a debloca porturile şi spune că o modalitate ar fi prin intermediul unei soluţii militare, care ar implica procurarea de noi arme de la aliaţi.

În plus, el a acuzat Moscova că „fură treptat” produse alimentare din Ucraina şi încearcă să le vândă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite