Zece tineri suspectaţi că plănuiau atacuri împotriva unor politicieni au fost arestaţi în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, suspectate de pregătirea asasinatelor politice au fost reţinute în seara zilei de marţi în oraşul Marseille şi o suburbie a Parisului. Indivizii sunt suspectaţi că pregăteau acţiuni teroriste împotriva unor politicieni.

Acţiunile teroriste planificate vizau anumiţi politicieni şi câteva moschee: liderul mişcării de extremă-stânga ”La France Insoumise” Jean-Luc Mélenchon, precum şi Christophe Castaner, reprezentant oficial al Guvernului francez.

Potrivit ziarului Le Monde, anchetatorii suspectează că persoanele reţinute sunt în legătură cu un oarecare Logan N, pe care presa franceză îl numeşte „Breivik francez”, deoarece ar fi un admirator al teroristului norvegian. Logan, în vârstă de 21 de ani, a fost reţinut la 28 iunie.

Poliţia antiteroristă s-a autosesizat în cazul lui Logan N, după ce acesta a plasat pe reţele de socializare mesaje care chemau la acţiuni „împotriva negrilor, jihadiştilor şi imigranţilor”. Poliţia a ridicat şi armamentul, pe care acesta îl păstra la domiciliul mamei sale – o carabină marca Baikal şi două revolvere.

Presa franceză scrie că nu a mai fost deschisă o anchetă împotriva unei grupări de extremă dreaptă în Franţa din 2002, atunci contracarâmdu-se o tentativă de asasinare a preşedintelui Jaques Chirac. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite