Wolfgang Schaeuble salută votul Parlamentului grec, dar susţine în continuare un Grexit temporar

Wolfgang Schaeuble salută votul Parlamentului grec, dar susţine în continuare un Grexit temporar

Ministru german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a reacţionat pozitiv joi la votul din Parlamentul grec, prin care a fost aprobat pachetul de reforme convenit de Atena şi creditorii săi, dar a afirmat că susţine în continuare o ieşire temporară a Greciei din zona euro, relatează site-ul TheLocal.de.

Ştiri pe aceeaşi temă

"A fost un pas important", a declarat Schaeuble pentru postul de radio Deutschlandfunk, adăugând că susţine posibilitatea unui Grexit temporar până ce va fi clar că aceasta nu mai este o opţiune.
 
Numeroşi economişti se îndoiesc că Grecia îşi poate rezolva problemele fără anularea datoriilor, a explicat el, adăugând că un astfel de acord nu este compatibil cu regulile zonei euro şi, prin urmare, singura opţiune ar fi ca Grecia să părăsească temporar uniunea monetară.
 
"Poate că aceasta ar fi fost o opţiune mai bună pentru Grecia" a precizat el.
 
Parlamentul de la Atena a aprobat în cursul nopţii de miercuri spre joi, după dezbateri tensionate, principalele condiţii economice stabilite de Guvernul Alexis Tsipras cu liderii Eurogrupului.
 
În favoarea condiţiilor convenite cu Eurogrup au votat 229 de parlamentari, iar 64 s-au pronunţat împotrivă. Şase deputaţi s-au abţinut de la vot, iar unul a absentat.
 
Dezbaterile din Parlamentul de la Atena s-au desfăşurat într-o atmosferă tensionată, în timp ce peste 13.000 de persoane protestau în Piaţa Syntagma.
 
citeste totul despre: