Fondatorul Wikileaks: „PRISM depăşeşte cele mai negre coşmaruri ale lui Orwell şi cele mai mari fantezii ale STASI est-german“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Julian Assange, cofondatorul faimosului website Wikileaks, a discutat despre cele mai mari dezamăgiri ale sale, supravegherea totală practicată de SUA şi viitorul informatorului NSA, Edward Snowden, într-un interviu pentru publicaţia britanică Daily Mail.

Assange, care se află de un an şi jumătate în sediul Ambasadei ecuadoriene la Londra, deoarece Interpolul are un mandat de arestare pe numele său, a declarat că cea mai mare realizare a sa a fost să „lupte direct cu Departamentul American de Stat, Pentagonul, Casa Albă, FBI-ul şi CIA-ul“ şi să câştige.“

„Wikileaks nu a distrus niciuna dintre publicaţiile sale şi nici nu a încetat să mai publice, la comanda lor, transformând internetul dintr-un spaţiu apolitic într-o voce împlicată în afacerile politice“, a mărturisit Assange.

Controversatul jurnalist a spus că ştie că există anumite informaţii în mass media, menite să îl discrediteze. Printre altele, a fost numit un agent CIA, spion al Mossadului, slugă a Hezbollahului, marionetă a lui George Soroş...chiar şi un torţionar de pisici.

„Într-o carte se susţinea faptul că m-am purtat urât cu pisica cuiva când am fost într-o vizită şi ulterior am hipnotizat felina“, a afirmat australianul cotidianului Daily Mail.

În ceea ce priveşte programul secret de supraveghere al SUA, numit PRISM, şi fostul colaborator CIA care a făcut dezvăluirea, şeful Wikileaks a declarat că el consideră că este o dovadă în plus că lumea occidentală se află într-o tranziţie spre o antiutopie a supravegherii în masă.

„PRISM depăşeşte cele mai negre coşmaruri ale lui Orwell şi cele mai mari fantezii ale STASI-ului est-german. Obama a continuat ceea ce Bush a început şi mai rău, s-a gândit să „o facă cum trebuie“. Snowden este un erou care este acuzat de orice, de la spionaj pentru chinezi, la faptul că poate a fost obraznic cu vecinii săi“, a concluzionat Assange.

Cofondatorul Wikileaks, siteul care a dezvăluit documente ultrasecrete ale serviciilor americane, este acuzat de statul suedez că a comis o agresiune sexuală în 2010. Guvernul britanic a anunţat public că are intenţia de a-l extrăda Suediei, fără a reuşi să facă acest lucru din moment ce Assange s-a refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, unde a primit azil politic. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite