Vremea a luat-o razna. De la 20 la -20 de grade Celsius, în doar 24 de ore, în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile înregistrate în Grecia au scăzut vinei brusc din cauza furtunii Leandros
Temperaturile înregistrate în Grecia au scăzut vinei brusc din cauza furtunii Leandros

Zona continentală a Greciei a înregistrat un record meteorologic, măsurând scăderi de temperaturi de până la 40 de grade Celsius într-o singură zi.

Grecii s-au bucurat joi de o vreme călduroasă şi de temperaturi peste 20 de grade, apoi, oraşul Florina – în nordul ţării, a înregistrat vineri dimineaţă minus 20 de grade Celsius.

De asemenea, în alte regiuni s-au înregistrat temperaturi sub zero grade Celsius.

Temperaturile înregistrate în Grecia au scăzut vinei brusc din cauza furtunii Leandros punând capăt perioadei de vreme caldă din ultimele zile de pe teritoriul ţării, informează DPA.

În timp ce locuitorii s-au bucurat de o vreme caldă şi de temperaturi peste 20 de grade în ziua precedentă, oraşul Florina (în nord) a înregistrat minus 20 de grade vineri dimineaţă.

Alte regiuni au înregistrat de asemenea temperaturi sub zero grade Celsius.

Acest frontul de vreme rece urmează să se deplaseze spre sud pe perioada weekendului, aducând pentru prima dată după mult timp temperaturi care se apropie de zero în capitala Atena, potrivit prognozelor meteorologice.

Totuşi, pe parcursul săptămânii viitoare sunt aşteptate din nou temperaturi mai ridicate decât media acestei perioade a anului.

Ninsoarea-record din Madrid a provocat daune de 1,7 miliarde de dolari

Filomena, cea mai gravă furtună de iarnă înregistrată în Spania în ultimele decenii, a provocat daune de aproximativ 1,4 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) în capitala Madrid, potrivit primarului Jose Luis Martinez Almeida, informează joi DPA.

Cifra include pierderile de venituri pentru economie şi pagubele la nivelul infrastructurii din capitală, a indicat edilul.

Madridul a continuat să lupte joi cu urmările ninsorilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute, urmate de un val de ger, a relatat Europa Press.

Numeroase străzi sunt în continuare blocate, la cinci zile de la încetarea celei mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.

Deoarece cantitatea însemnată de zăpadă nu a putut fi îndepărtată suficient de repede, îngheţul sever a transformat-o în straturi tari de gheaţă, străzile devenind astfel dificil de curăţat.

Temperaturile din zona Madridului au scăzut din nou miercuri noaptea până la minus 12 grade Celsius la periferia oraşului. Săptămâna viitoare sunt aşteptate temperaturi întrucâtva mai blânde, notează Reuters. 

Elevii din oraşul rusesc Iakutsk, trimişi acasă din cauza temperaturilor de -50 de grade Celsius

Elevii din oraşul Iakutsk din Rusia au fost trimişi acasă din cauza temperaturilor de minus 50 de grade Celsius, au anunţat joi autorităţile locale, potrivit DPA.

Şcolile vor fi închise, iar predarea va continua pentru moment de la distanţă, au precizat autorităţile din oraşul siberian.

Se spune că Iakutsk, situat pe râul Lena în estul Siberiei, este oraşul cu cele mai scăzute temperaturi de pe pământ. Oraşul are o populaţie de peste 200.000 de locuitori.

În decembrie noi recorduri de frig au fost înregistrate în sudul şi vestul Siberiei, cu minus 49 de grade Celsius la Tomsk şi minus 41 grade Celsius în Novosibirsk.

Temperaturile ar fi depăşit recordurile anterioare cu 5 grade - acestea fiind cele mai geroase condiţii meteo din ultimii 50-100 de ani. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite