Volodimir Zelenski cere ca Rusia să fie declarată „stat terorist”

Volodimir Zelenski cere ca Rusia să fie declarată „stat terorist”

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski solicită ca Rusia să fie declarată „stat terorist”, aşa cum arată „realitatea de zi cu zi” din ţara sa de la lansarea războiului de către Vladimir Putin, pe 24 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din nou şi din nou, voi reaminti lumii că Rusia ar trebui, în sfârşit, să fie recunoscută oficial ca stat terorist, stat sponsor al terorismului. Aceasta pur şi simplu corespunde realităţii. Ar fi corect şi aceasta reflectă realitatea zilnică pe care ocupanţii au creat-o în Ucraina şi vor să o ducă mai departe în Europa. Şi acest lucru trebuie stabilit legal”, a declarat Zelenski sâmbătă seara.
 
Şeful statului ucrainean a denunţat „atacurile absolut fără sens” şi de-a dreptul barbare” duse de armata rusă sâmbătă în regiunea Sumî.
 
În plus, potrivit lui Zelenski, o persoană a fost ucisă, iar alte şapte rănite într-un bombardament rusesc în regiunea Mîkolaiv.
 
„Obuzele au lovit o zonă rezidenţială, la 20 de metri de o grădiniţă. Aceştia sunt <<inamicii>> pe care şi i-a ales Federaţia Rusă”, a spus preşedintele ucrainean.
 
Volodimir Zelenski a mai declarat că se pregăteşte pentru reuniunea Consiliului European, programată pentru 30 şi 31 mai, prilej cu care va vorbi despre „teroare”.
 
„Teroare pe pământul Ucrainei, teroare pe piaţa energetică a întregii Europe, nu numai la noi în ţară, teroare pe piaţa alimentară şi deja la scară globală. Şi ce fel de teroare va mai urma? (...) A devenit de fapt singura forma de acţiune a statului rus în raport cu Europa”, a afirmat el.
 
Lituania a declarat deja Rusia drept „un stat care sprijină şi comite acte teroriste”.
 
Totodată, Lituania a cerut înfiinţarea unui tribunal internaţional care să investigheze crimele de război comise de armata rusă în Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările