„Vocea Rusiei“ loveşte din nou: România nu rezistă mai mult de 30 de minute în faţa unui război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul de radio „Vocea Rusiei“ continuă campania antioccidentală şi antiromânească şi a realizat o analiză care arată că România nu are nicio şansă în caz de război pentru că forţele armate române sunt insignifiante şi de generaţie veche.

Materialul are ca punct de plecare anunţul preşedintelui Traian Băsescu referitor la o şedinţă CSAT care va analiza posibilitatea de a chema rezerviştii sub arme. Ca urmare a acestei informări, postul de radio „Vocea Rusiei“ scrie pe site-ul său că Armata Română este incapabilă să apere teritoriul românesc, iar în faţa unui război nu ar rezista mai mult de 30 de minute.

„Într-o operaţie de apărare a teritoriului naţional din zilele noastre, prima etapă, cea a împiedicării cucerii supremaţiei asupra spaţiului aerian românesc, decide soarta războiului. Forţele aeriene româneşti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediată. Îndeplinirea acestei misiuni depinde de aproximativ 20 de avioane MiG-21 Lancer, apte de zbor dar cu resursa terminată de vreo 6 ani, înarmate cu rachete aer-aer sovietice (recuperate de la avioanele MiG-23 şi MiG-29, scoase din dotare) cu bătaia maximă de 40 km. Forţele aeriene române mai dispun şi de rachete sol-aer sovietice din 1964, rachete sovietice KUB şi de o baterie AA Hawk veche din 1968, pe care nicio ţară din Europa nu se oboseşte să le bombardeze, întrucât sunt uşor de anihilat prin bruiaj. Ţinând cont de înzestrarea actuală a armatei române, se poate presupune că ea riscă să piardă supremaţia aeriană în primele 30 de minute de la declanşarea unei operaţii militare“, se arată într-un material apărut pe site_ul postului „Vocea Rusiei“.

„Nimicirea forţelor terestre româneşti“

Articolul de presă continuă să arate cum poate fi România doborâtă şi pe cale terestră. „Odată cu câştigarea supremaţiei aeriene, aviaţia are libertate totală de acţiune în întreg spaţiul aerian românesc şi trece la a doua etapă a operaţiei: nimicirea forţelor terestre româneşti. Începe cu structura ierarhică de comandă politică şi militară, prin bruierea emisiei mijloacelor electronice de comunicare şi prin lovirea nodurilor de reţea şi a serverelor care asigură liniile de date, cu blocarea comunicaţiilor rutiere, feroviare, navale şi aeriene şi interzicerea oricăror forme de aprovizionare a armatei şi a populaţiei civile. Prin aceasta se realizează împiedicarea manevrei şi izolarea unităţilor, subunităţilor luptătoare care sunt obligate să acţioneze individual, în orb şi fără nicio coordonare. Aviaţia continuă cu vânarea din aer concentrărilor de tancuri, TAB-uri, MLI-uri, APR-uri şi piese de artilerie. Abia apoi se ocupă pe îndelete de infanterie“, se mai arată în sursa citată.

Dotările forţelor armate terestre nu fac faţă adversarului, titrează „Vocea Rusiei“, fără să indice care este acest rival. „Rata de supravieţuire a subunităţilor de blindate româneşti care n-au fost nimicite de bombardamentele aeriene şi reuşesc să lupte cu trupele de uscat ale adversarului, depinde de doi factori. Anume, cine vede primul şi deschide focul, precum şi de capacitatea de penetrare a muniţiei. Spre deosebire de tancurile româneşti, blindatele vecinilor sunt vopsite cu un grund cauciucat special, de tip radioabsorbant care reduce şi amprenta termică. Un alt dispozitiv de protecţie, are rol de orbire a capetelor de dirijare ale rachetelor antitanc în spectrul optic, infraroşu şi laser, utilizând două sisteme de lansare automată a grenadelor cu suspensii de aerosoli“

În final, jurnalistul de la „Vocea Rusiei“ anunţă publicarea unui nou material care ca scop să arate că „înfiinţarea Gărzii Naţionale compusă din rezervişti, fără înzestrarea ei masivă cu tehnică de luptă de ultimă generaţie, nu are ca scop apărarea teritoriului naţional, ci cu totul altceva“.

Soldaţi vs. tehnologie

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, Adevărul Live, că trebuie refăcută capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme. „S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, Spania, Germania. Este un subiect pe care CSAT îl va discuta în perioada următoare. Va trebui să ne refacem capacitatea de a ne readuce rezerviştii sub arme dacă este nevoie“, a spus Băsescu.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta crede că discuţia privind reactivarea rezerviştilor MApN este neserioasă pentru că tehnologia de care dispune România este mult mai importantă decât numărul de soldaţi. „Eu sunt de părere că nu trebuie să stârnim panică în populaţie şi de asemenea, ca să fim foarte serioşi, în secolul XXI nu mai vorbim de număr de soldaţi, vorbim de tehnologia pe care o avem la dispoziţie“, a spus Ponta..

Citeşte şi:

VIDEO Rusia a declanşat propaganda stupidă contra României

Televiziunea publică din Federaţia Rusă a difuzat recent materiale care descoperă subit nefericirea poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană, iar Vocea Rusiei inventează evenimente halucinante care s-ar fi petrecut recent în nordul României, la graniţa cu Ucraina.

Jocul de şah al lui Putin în Ucraina: tactici bune, dar strategie nepotrivită

Regulile jocului de şah, aflat printre sporturile cele mai importante în Rusia, par să dicteze şi desfăşurarea evenimentelor legate de criza ucraineană. Potrivit unuia dintre experţii jocului de şah, preşedintele rus Vladimir Putin mută piesele pe o tablă de şah la nivel geopolitic, punând în mişcare o serie de evenimente cu o miză uriaşă. Tacticile sale sunt descifrate de un alt bine-cunoscător al secretelor şahului.

Dicţionar de război. Top 10 cuvinte auzite pe străzile Slavianskului

Slaviansk nu este nici pe departe locul ideal pentru a învăţa limba rusă. Printre tancuri, filtre de control păzite de indvizi cu cagule şi armament serios, înveţi totuşi destul de repede să comunici în dialectul local. Cuvintele de mai jos sunt un Top 10, un „dicţionar de supravieţuire esenţial“ pentru orice jurnalist aflat în zonă.

Războiul de dincolo de război

Se pregăteşte oare intrarea lumii în război? Ceea ce avem acum adică un război al cuvintelor, riscă oare într-adevăr să degenereze astfel încât, mai curând sau mai târziu, să auzim tragicele cuvinte ale războiului?

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite