Vocea Rusiei: „Ianukovici a trădat din prostie pură. În mod normal, el trebuia să fie deja mort, dar se pare că Dumnezeu îi are în pază pe proşti”

Vocea Rusiei: „Ianukovici a trădat din prostie pură. În mod normal, el trebuia să fie deja mort, dar se pare că Dumnezeu îi are în pază pe proşti”

Viktor Ianukovici a căzut din graţiile Kremlinului

„Este greu să prevezi că un preşedinte de ţară poate fi atât de idiot pentru a-şi trăda întreaga echipă, rudele şi aliaţii, fiind în acelaşi timp suficient de hâtru pentru a scăpa de sub supravegherea consilierilor de încredere”, scrie un jurnalist pe portalul în limba română al organizaţiei media  de stat Vocea Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm integral textul publicat de jurnalistul Valentin Mândrăşescu pe Vocea Rusiei, sub titlul „Situaţia din Ucraina”
 
„În fond, un singur om a reuşit să aducă o victorie aproape totală pe marginea unui eşec complet. Acest om, preşedintele Ianukovici, tremurând şi bâlbâindu-se în faţa camerei TV, spunea (post factum!) că „toţi intermediarii internaţionali cu care a lucrat, i-au promis că nu va fi aşa!”, ceea ce arată că nici după ce a fugit din Kiev el nu a înţeles ce s-a întâmplat. Colonelul Gaddafi (sponsor al campaniei electorale a lui Sarkozy) şi Hussein (mare prieten cu George Bush Sr.) aveau şi ei „garanţii ferme” din partea Vestului. 
 
În momentul în care puciştii au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului, utilizând arme de foc, exista posibilitatea şi justificarea perfectă pentru a termina cu ei şi trupele ucrainene au arătat de câteva ori că sunt capabile să-i termine pe discipolii instructorilor americani şi britanici fără niciun fel de problemă, ordin să fie. Însă Ianukovici a vrut să mai facă o tură de trădare, să mai joace o dată la două capete şi să rămână în două luntri chiar şi atunci când acest lucru nu numai că nu era posibil, dar era absolut suicidal. 
 
Şi-a trădat trupele care i-au rămas fidele până la capăt, şi-a trădat partidul care nu s-a spart până în ultima clipă, şi-a trădat chiar şi consilierii cei mai apropiaţi care n-au ştiut ce încearcă să facă şi care n-au mai putut vorbi cu el după ce el a luat decizia de a se „împăca” cu puciştii. Prostia umană este impredictibilă. 
 
Ianukovici nu a trădat pentru bani (orice pierderi pe care le-ar fi suferit din cauza sancţiunilor vestului ar fi fost compensate facil), nu a trădat pentru a obţine putere (dacă nu trăda, acum era în continuare preşedinte, cu ample puteri conferite de starea de urgenţă), ci dintr-o prostie pură, distilată, abjectă. Este greu să prevezi că un preşedinte de ţară poate fi atât de idiot pentru a-şi trăda întreaga echipă, rudele şi aliaţii, fiind în acelaşi timp suficient de hâtru pentru a scăpa de sub supravegherea consilierilor de încredere. 
 
În mod normal, Ianukovici trebuia să fie deja mort, dar se pare că Dumnezeu îi are în pază pe proşti şi preşedintele legitim al Ucrainei (niciuna dintre legile votate de pucişti în parlament, inclusiv „reforma constituţională”, nu au fost semnate de preşedinte) a reuşit să fugă din capitală, iar acum se ascunde în sud-estul ţării.
 
Conform declaraţiilor premierului Dmitri Medvedev, Moscova nu recunoaşte aşa-zisa „noua putere” de la Kiev, conform declaraţiilor puciştilor, ţara se află în faliment, iar câteva oraşe din sudul şi estul ţării se pregătesc de rezistenţă armată împotriva noii puteri. Meciul nu s-a încheiat. De fapt, faza fierbinte de-abia începe.”
 
 
CITEŞTE MAI MULT
 
Rusia creează premise pentru intervenţie militară în Ucraina şi oferă cetăţenie locuitorilor din Crimeea: „Dacă vreţi să rămâneţi cu Rusia, vă vom susţine”După ce 10.000 de oameni au strigat la Sevastopol „Mamă Rusia, salvează-ne de fasciştii de la Kiev”, Moscova a anunţat că va oferi cetăţenie tuturor locuitorilor din Crimeea.
 
Parlamentul regiunii Crimeea se întruneşte în sesiune extraordinarăParlamentul regiunii autonome Crimeea se va întruni miercuri, în sesiune extraordinară, pe tema situaţiei de criză din Ucraina, informează site-ul Ukrinform.
 
Ministrul de Interne al Ucrainei: „Berkut nu mai există”. Autorităţile din Sevastopol cheamă ofiţerii în CrimeeaMinistrul interimar de interne ucrainean Arsen Avakov a anunţat miercuri dizolvarea unităţii de operaţiuni speciale Berkut din cadrul poliţiei ucrainene, principalul pilon în eforturile de reprimare a protestelor care au avut loc trei luni neîncetat în Piaţa Independenţei din Kiev. Imediat, autorităţile din Sevastopol, oraş pro-rus, au invitat membrii trupelor desfiinţate să vină aici.
 
VIDEO Poliţiştii ucraineni cer iertare în genunchi poporului pentru baia de sânge de la KievAproximativ 100 de membri ai trupelor de represiune Berkut mobilizate pentru dispersarea mulţimii de protestatari din Piaţa Independenţei din Kiev au îngenuncheat pe o scenă din Liov şi au cerut iertare oamenilor pentru rolul pe care l-au jucat în evenimentele tragice de săptămâna trecută, când cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţa în Euromaidan.
 
Şeful de cabinet al lui Ianukovici a fost împuşcatAndrei Kliuev, fostul şef de cabinet al preşedintelui demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, ar fi fost împuşcat, potrivit purtătorului său de cuvânt, transmite Associated Press.
 
Vitali Kliciko anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale din UcrainaFostul campion la box Vitalii Kliciko s-a declarat, marţi, candidat la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, programate pentru 25 mai, relatează AFP.
 
Viktor Ianukovici era pregătit să folosească trupe armate pentru a „strivi protestatarii ucraineni”Preşedintele ucrainenan Viktor Ianukovici era pregătit să mobilizeze mii de soldaţi pentru a „strivi” protestatarii din Euromaidan, înainte de a fi demis, sâmbătă, de parlament, arată o serie de documente găsite de activişti în apropiere de reşedinţa oficială a Lui Ianukovici. Autenticitatea documentelor încă nu poate fi confirmată.
 
„The Financial Times”: Rusia este pregătită pentru un război în Crimeea Un înalt funcţionar de la Moscova a declarat sub protecţia anonimatului că Rusia este pregătită să lanseze o ofensivă militară în Crimeea, republică autonomă din Ucraina, pentru a interveni în favoarea populaţiei ruse majoritare şi pentru a-şi apăra bazele militare.
 
De ce o nouă Ucraina este cel mai mare coşmar al Kremlinului: Moldova ar putea fi prima care preia mişcarea EuromaidanSchimbările fundamentale care se petrec zilele acestea la marginea Rusiei reprezintă cel mai mare coşmar al Kremlinului, notează un specialist în Ucraina. Nu este vorba doar despre extinderea birocraţiei UE atât de aproape de Moscova, ci de ceva de 10 ori mai rău: posibilitatea ca restul statelor aflate încă sub influenţa Moscovei să preia mişcarea Euromaidan. Prima ţară în care s-ar putea întâmpla asta este Moldova.
 
De ce revoluţia din Kiev ar putea declanţa un tsunami care să înconjoare întreaga Europă.„Haosul din Kiev ar putea declanşa un tsunami care rupe geamandurile Europei de Vest. Este o greşeală să credem că suntem simpli spectatori, de la o distanţă sigură”, scrie istoricul Mark Almond într-o analiză publicată de tabloidul britanic „Daily Mail”. Radicalizarea protestanţilor reprezintă, în opinia lui Almond, cel mai important risc care ar putea transforma un conflict aparent intern într-un război internaţional în toată regula.
 
FOTO Ucraina: după revoluţie, judecata. Protestatarii târăsc în Euromaidan un presupus lunetist responsabil pentru represiunea sângeroasă. Protestatarii ucraineni din Piaţa Independenţei, scena Euromaidanului în ultimele trei luni, au preluat controlul asupra mai multor clădiri în care au stat săptămâna trecută lunetiştii, responsabili pentru cea mai mare parte a celor aproximativ 100 de morţi înregistraţi într-o singură zi. Manifestanţii au capturat astfel cel puţin un presupus lunetist, pe care l-au târât în Euromaidan, unde l-au pedepsit pentru sângele vărsat.
 
Cum a devenit „Prinţesa gazului” una dintre cele mai puternice femei din lume. O eroină comparată cu Ioana D`Arc, mâna de fier în mănuşa de catifea care a strangulat corupţia, dar totodată femeia fără apărare în faţa oligarhilor care au nedreptăţit-o. Iulia Timoşenko este unul dintre cei mai marcanţi politicieni ucraineni din perioada post-sovietică. Este „sufletul” Revoluţiei Portocalii din 2004, moment despre care s-a crezut că va marca ruperea definitivă a clasei politice ucrainene de oligarhie şi de Rusia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările