Vladimir Jirinovski a ameninţat că va "recupera" oraşele lituaniene Vilnius şi Klaipeda

Vladimir Jirinovski a ameninţat că va

Ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski

Ambasadorul Uniunii Europene în Rusia, Vygaudas Usackas, a cerut Rusiei să-şi exprime poziţia oficială în urma unor ameninţări publice făcute la televiziune de parlamentarul rus Vladimir Jirinovski, potrivit cărora va "recupera (oraşele lituaniene) Vilnius şi Klaipeda", relatează portalul Delfi.lt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), a făcut această afirmaţie ameninţătoare în cursul unei dezbateri pe tema Uniunii Europene, a Ucrainei, Parteneriatului Estic şi Rusiei, care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri la un post rusesc de televiziune. Usackas a fost de asemenea prezent la dezbatere.
 
"După ce Jirinovski a ameninţat cu preluarea oraşelor Vilnius şi Klaipeda, am fost nevoit să cer o poziţie oficială din partea Rusiei, referitor la respectarea integrităţii teritoriale a ţării mele", a declarat diplomatul lituanian Vygaudas Usackas, şeful Delegaţiei UE în Rusia.
 
El a precizat că purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe i-a transmis că declaraţia lui Jirinovski este "opinia personală" a acestuia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările