Viviane Reding face apel ca forţele extremiste din Europa să fie blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, alături de ministrul portughez de Justiţie, Paula Teixeira da Cruz, şi-au exprimat luni îngrijorarea faţă de ascensiunea partidelor de extremă dreaptă în Europa, făcând totodată un apel pentru unirea forţelor democrate împotriva acestui fenomen, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Bineînţeles că sunt îngrijorată de avansul pe care extrema dreapta o are în Europa. Acest lucru înseamnă o negare a valorilor fundamentale care unesc Europa, valori care trebuie să le apărăm”, a spus Viviane Reding, prezentă în oraşul Albufeira, din sudul Portugaliei.

Vicepreşedinta Comisiei Europene a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei reuniuni a conservatorilor din Partidul Popular European (PPE), cei care au obţinut majoritatea voturilor în cadrul alegerilor europarlamentare din 25 mai.

De asemenea, Viviane Reding a precizat că este „extrem de mulţumită” de faptul că în ţara sa de origine, Luxemburg, precum şi în Portugalia, niciun reprezentant al partidelor extremiste nu a fost ales pentru Parlamentul European. Totodată, ea a îndemnat aceste ţări să fie consecvente în a nu sprijini şi promova formaţiunile politice eurofobe.

O reacţie ceva mai dură a venit din partea ministrului portughez de Justiţie, Paula Teixeira da Cruz, care a declarat că ascensiunea partidelor extremiste trebuie oprită cât mai repede. „Europa se va confrunta cu probleme grave, dacă cei care cred în valori comune precum drepturile omului nu se unesc”, a afirmat oficialul portughez.

Cea mai vizibilă ascensiune din cadrul alegerilor europarlamentare a avut fără îndoială formaţiunea de extremă dreapta, Frontul Naţional, condusă de Marine Le Pen. Partidul acesteia a obţinut 25% dintre voturile francezilor, reuşind astfel să câştige 25 de locuri în noul Parlament European.


Citeşte şi:

Europarlamentare 2014: Partidul xenofob Frontul Naţional, pe primul loc în Franţa

Alegerile europarlamentare au loc sub spectrul incertitudinii şi al neîncrederii în proiectul european. Europenii ies la vot după patru ani de criză economică. Partidele din mainstreamul politic sunt temătoare de furtuna ce o vor isca euroscepticii şi partidele de extremă dreapta.

Viviane Reding: „Termenul «rom» nu înseamnă România”

Vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, a declarat, marţi, în cadrul unei discuţii cu un primar din ţara noastră, că termenul de „rom” nu înseamnă România, informează Agerpres.

Comisarul UE pentru Justiţie: „În România, lucrurile merg în direcţia greşită pe frontul combaterii corupţiei“

Viviane Reding, comisarul UE pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie a exprimat „preocupare“ în legătură cu situaţia combaterii corupţiei în România, precizând că recentele măsuri legislative adoptate la Bucureşti vor fi analizate în ianuarie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite