Violenţe la Paris în cadrul protestelor faţă de brutalitatea poliţiei. 22 de persoane au fost reţinute VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste violente la Paris faţă de legislaţia de siguranţă FOTO EPA-EFE
Proteste violente la Paris faţă de legislaţia de siguranţă FOTO EPA-EFE

Zeci de protestatari în ţinute negre şi cu chipurile acoperite au aruncat cu diverse obiecte către forţele de ordine, au spart geamurile unor magazine, incendiat maşini şi baricade, sâmbătă, la Paris, în timpul unui protest faţă de brutalitatea poliţiei. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene, relatează Reuters.

Manifestaţia a început cu un marş paşnic, la care au participat mii de persoane. Au izbucnit însă apoi violenţe între poliţişti şi grupuri de protestatari.

Unii protestatari au folosit ciocane pentru a sparge pavajul.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a anunţat că 22 de persoane au fost reţinute.

Protestatarii denunţau brutalitatea poliţiei şi planurile preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la securitate, care conform manifestanţilor vor limita libertăţile civile. Participanţii la manifestaţie au afişate bannere cu mesaje de genul “Retragerea legii cu privire la securitate”.

Francezii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de un articol controversat al unui proiect de lege privind “securitatea globală”, prin care se incriminează publicarea unei fotografii sau înregistrări video în care apar membri ai forţelor de ordine în exerciţiul funcţiunii, cu intenţia de a le afecta integritatea fizică sau psihologică.

Organizaţii de apărarea drepturilor civile şi jurnalişti denunţă faptul că această incriminare afectează libertatea presei şi permite ca brutalitatea poliţiei să rămână nedescoprită şi nepedepsită.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite