Viktor Orban vrea demisia vicepreşedintei Comisiei Europene Vera Jourova: „Denigrează” Ungaria

Viktor Orban
vrea demisia vicepreşedintei Comisiei Europene Vera Jourova: „Denigrează” Ungaria

Vera Jourova FOTO EPA-EFE

Premierul ungar Viktor Orban cere demisia vicepreşedintei Comsiei Europene (CE) Vera Jourova, însărcinată cu valorile şi transparenţa, pe care o acuză de „denigrarea” Ungariei, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Potrivit vicepreşedintei (CE), o «democraţie bolnavă» este pe cale să fie construită în Ungaria”, scrie Viktor Orban într-o scrisoare pe care i-a trimis-o preşedintei CE Ursula von der Leyen, făcută publică marţi, în care cere demisia lui Vera Jourova.

Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice imediat aceste declaraţii atribuite vicepreşedintei CE.

Conflictele premierului ungar suveranist cu Uniunea Eurpeană (UE) sunt frecvente.

Bruxellesul apreciază că încălcări ale statului de drept - în domeniile justiţiei şi presei mai ales - nu sunt compatibile cu principiile fundamentale ale UE.

Orban, un fost liberal şi disident anticomunist, susţine că vrea să apere ceea ce consideră „identitatea creştină” a Europei şi respinge noţiunea de societate multiculturală.

El a respins, într-un interviu acordat Reuters săptămâna trecută, pactul migraţiei prezentat de Comisia Europeană, care ar obliga Ungaria să primească solicitanţi de azil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările