Viktor Orban se opune includerii Patriarhului Kirill pe lista de sancţiuni a UE

Viktor Orban se opune includerii Patriarhului Kirill pe lista de sancţiuni a UE

Viktor Orban FOTO EPA-EFE

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că nu va sprijini sancţiunile UE care vizează lideri religioşi din Rusia, mai ales Patriarhul Kirill.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul ultraconservator de la Budapesta susţine, potrivit purtătorului său de cuvânt, citat de agenţia de presă MTI, că sancţionarea unor demnitari religioşi „va afecta libertatea religiei în comunităţile maghiare, lucru sacru şi inviolabil”.
 
Această nouă reticenţă a Guvernului ungar cu privire la sancţionarea Rusiei lui Putin din cauza războiului dus în Ucraina survine în urma unei întâlniri, joi, la Budapesta, între Viktor Orban şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriace, Ignatius Aphrem II.
 
Ignatius Aphrem II este unul dintre liderii religioşi care au solicitat UE să nu-l sancţioneze pe Patriarhul Kirill.
 
Potrivit şefului Bisericii Ortodoxe Siriace, citat de asemenea de MTI, o astfel de măsură „ar crea un precedent care ar provoca confuzie milioanelor de credincioşi”.
 
Patriarhul Kirill, „un aliat de lungă durată al preşedintelui Vladimir Putin, a devenit unul din principalii susţinători a agresiunii militare împotriva Ucrainei”, explică Executivul european decizia de a propune sancţionarea liderului ortodox rus.
 
La fel ca ministrul de Externe Serghei Lavrov şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Patriarhul Kirill a susţinut că Rusia „nu a atacat niciodată pe nimeni”, ci doar „şi-a apărat graniţele”. Aceasta este doar una din multele declaraţii în care şeful Bisericii Ortodoxe Ruse s-a dedat manipulării pentru a justifica vârsarea de sânge făcută de Putin în Ucraina.
 
Papa Francisc a condamnat poziţia pro-război a Patriarhului Kirill şi l-a îndemnat să nu devină „băiatul de altar al lui Putin”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările